DECLARACIÓ AL TS

Sànchez assegura que té missatges del Govern que "no feien preveure el que va passar l'1-O"

El ministre De la Serna el repta a publicar-los i li retreu que "es dediqui a amenaçar"

zentauroepp40432097 madrid 06 10 2017 politica   jordi sanchez antes de declarar171214132133

zentauroepp40432097 madrid 06 10 2017 politica jordi sanchez antes de declarar171214132133 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de l'ANC i número dos de JxCat, Jordi Sànchez, va declarar davant el jutge Pablo Llarena que tenia missatges telefònics privats "amb representants del Govern" dies abans del referèndum de l'1-O que "no feien preveure en cap cas el que va passar" aquell dia. Així ho va assenyalar en la seva declaració davant el tribunal l'11 de gener, segons l'àudio publicat perLa Vanguardia.

"Hi va haver moltes converses, durant aquells dies, algunes d'elles amb representants del Govern d'Espanya, concretament el 30 de setembre. I aquelles converses, algunes d'elles estan en missatges telefònics guardats, no feien preveure en cap cas el que va passar l'1 d'octubre", va explicar el número dos de la llista de Junts per Catalunya (JxCat) a preguntes del fiscal sobre la violència l'1-O. En aquest punt, Sànchez va oferir a l'instructor aportar aquests missatges. "Són comunicacions privades que a mi em feien preveure que hi podria haver en algun lloc alguna tensió, hi podria haver algun altercat, però no el que va passar l'1 d'octubre", va insistir, en al·lusió a les càrregues policials.

De la Serna el repta a publicar els missatges

Notícies relacionades

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat que "no coneix" Sànchez i que "no ha parlat en la seva vida amb ell". Per la seva part, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha dit que desconeix si es van mantenir o no aquestes converses, i l'ha instat a publicar els missatges que diu que guarda i que demostrarien l'existència d'aquests contactes. En una entrevista a Onda Cero, ha mantingut que "no té gaire sentit" que una persona com Sànchez "ara es dediqui a amenaçar amb l'existència de determinats missatges". En qualsevol cas, ha dit que està "segur" que "no hi ha ningú al Govern preocupat" per això.

Per la seva part, el portaveu parlamentari d'ERCJoan Tardà, també ha assegurat que desconeix aquest intercanvi de comunicacions. "No em consta, no em consten", ha afirmat.