NEGOCIACIONS D'INVESTIDURA

Artadi nega que JxCat recolzi un Govern "simbòlic" a Brussel·les

La portaveu dels postconvergents assegura que no "s'autocensuraran" perquè el TC no impugni una llei

zentauroepp41389401 jxcat junts elsa artadi171221204539

zentauroepp41389401 jxcat junts elsa artadi171221204539

1
Es llegeix en minuts

La portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Elsa Artadi, ha negat que la seva candidatura es plantegi investir un Govern "simbòlic" a Brussel·les i mantenir-ne un altre de caràcter "efectiu" a Barcelona. "No ho veiem. Volem investir Puigdemont i que governi des del Palau de la Generalitat", ha insistit, i ha assegurat que possiblement demà es presenti públicament l'acord.

En declaracions a TV-3, s'ha mostrat partidària de reformar la llei de presidència per possibilitar la investidura de Puigdemont si és necessari "per anar junts", però ha advertit que el que no faran és "autocensurar-se" perquè el Tribunal Constitucional (TC) no impugni una llei. No ha especificat quins amb quins terminis treballen per portar a terme aquesta modificació legal, però ha apuntat que "es pot fer per lectura única" en seu parlamentària.

Artadi ha reiterat que "estan lluitant per "evitar una legislatura autonòmica". Així mateix, ha negat que des de JxCat s'hagi plantejat la possibilitat de crear l'anomenat "Consell de la República" i ha puntualitzat que ERC tampoc ha posat aquest element sobre la taula de les negociacions per formar Govern.

Descarta una investidura a través de l'Assemblea d'Electes

Per Artadi, el Parlament és "sobirà" per investir un president de la Generalitat, i per això ha descartat que utilitzi una Assemblea d'Electes per a aquest fi.

Notícies relacionades

Preguntada per les declaracions de l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell en què es mostrava partidari d'un Govern "tècnic" a Catalunya, Artadi ha rebutjat que sigui una opció vàlida perquè "el moment històric" exigeix "un Govern polític".

La portaveu parlamentària ha apuntat que "el camí que està sent més útil" al sobiranisme és el de "posar l'Estat contra les cordes" perquè ells mateixos "s'estiguin rebentant l'Estat de dret" des de dins, segons ella.