La Moncloa veu "ridícul" i "impossible" el 'Govern bis' de Puigdemont

Santamaría lamenta que els sobiranistes perdin el temps buscant "aparcament" a qui ha deixat una "herència negra"

La vicepresidenta critica Arrimadas per no presentar batalla i fer "més política" davant Torrent i les forces independentistes

Això és una megalomania absurda... De ridícul en ridícul fins al ridícul final. / JOSE LUIS ROCA / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Soraya Sáenz de Santamaría ha lamentat aquest matí que Junts per Catalunya i ERC estiguin seguint el joc a Carles Puigdemont i perdin el temps buscant-li una sortida "digna" tot i haver deixat una "herència negra" als catalans. Per la vicepresidenta, les reunions a Brussel·les d'aquests últims dies, en què s'ha proposat la idea de crear un Govern bis a Brussel·lesGovern bis i un altre a Barcelona només tenen l'objectiu de trobar un "aparcament" a l'expresident. "És una solució impossibleridícula", ha dit Sáenz de Santamaría en una entrevista a El Programa de Ana Rosa, a Telecinco. 

La número dos de la Moncloa s'ha burlat de la solució que planteja Puigdemont i ha recordat el cas de Carmen López, aquella regidora de Ciutadans de Castilleja de la Cuesta (Sevilla) que pretenia seguir en el seu càrrec al consistori malgrat haver-se traslladat a Chicago (EUA). López va arribar a connectar-se a algun ple per videoconferència des de la ciutat nord-americana i mesos després es va despullar a Interviú, Interviúvicissituds que no ha comentat la vicepresidenta. Ciutadans la va acabar expulsant del partit.

Segons Sáenz de Santamaría, la possible fórmula que negocien Junts per Catalunya i ERC per a Puigdemont evidencia que s'està arribant als últims moments d'un procés que revela la "megalomania absurda" de l'exalcalde de Girona. "L'única possibilitat que té és complir amb la justícia o retirar-se fins que sigui reclamat [per la justícia]", ha assenyalat.

Atacs a Arrimadas

Notícies relacionades

Davant el triomf de Ciutadans a Catalunya el 21-D, que va deixar el PP en 4 diputats, i la tendència alcista dels taronges en totes les enquestes, la vicepresidenta ha aprofitat per criticar amb duresa Inés Arrimadas i el seu suposat perfil baix tot i ser la guanyadora de les últimes eleccions. Li ha demanat que s'arrisqui, "presenti batalla" i faci "més política" des de Catalunya i no esperi que tot es plantegi "des de Madrid". "S'hauria d'haver mogut, hauria d'estar tot el dia dient-li al senyor [Roger] Torrent el que hi ha darrere, que tot això que estan planejant perjudica Catalunya. Tindria la confiança del Govern i jo estaria encantada de poder ajudar els partits constitucionalistes a posar en marxa idees i projectes a Catalunya", ha subratllat la vicepresidenta. "Li llegeix més la cartilla a Mariano Rajoy que a Puigdemont", ha dit en un altre moment.

El PP fa dies que reclama a Arrimadas que faci un pas endavant per intentar presidir la Generalitat, una idea que no entra per ara en els plans de la lideressa dels taronges a Catalunya, que creu que així uniria els independentistes en contra seu. "Els constitucionalistes no sumem al Parlament, és una proposta erma que només serviria per superar les fractures que ara s'estan veient entre Junts per Catalunya i ERC", asseguren fonts de Ciutadans a Catalunya.