MISSATGE DES DE BÈLGICA

Puigdemont s'atrinxera

L'expresident rebutja deixar pas: "No hi ha cap altre candidat possible"

Lamenta que "Catalunya es mantingui en la paràlisi" després de l'ajornament de la investidura

Missatge de Carles Puigdemont des de Brussel·les. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

Carles Puigdemont no té cap intenció d'apartar-se per facilitar una sortida a la crisi política catalana. Després que el president del Parlament decidís aquest dimarts ajornar el debat d'investidura, l'aspirant a president de Junts per Catalunya ha divulgat un missatge des de Bèlgica, i a través de les xarxes socials, en què ha lamentat l'"oportunitat" perduda i ha cridat els independentistes a resistir al voltant d'ell. "No hi ha cap altre candidat possible", ha insistit.

En referència a aquesta voluntat de resistir com sigui, tot i les crides de part del sobiranisme a apartar-se perquè es pugui formar un nou Govern, ha assegurat que no té "cap dret" a obrir "cap porta que legitimi" l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

Notícies relacionades

Com ha succeït durant tot el dia amb els membres de JxCat contrariats per la decisió de Roger Torrent, Puigdemont ha intentat temperar el to amb els fins ara socis d'ERC, però ha sigut fàcil trobar retrets en el discurs. "Avui Catalunya hauria d'estar parlant de com encarem la nova etapa, però s'haurà de mantenir en la paràlisi", ha assegurat.

Malgrat tot, i tot i haver afirmat que li hauria agradat dirigir-se als catalans "investit", ha dit que "s'ha de respectar" la decisió del president del Parlament, i ha cridat a la unitat de l'independentisme. "Ha arribat el moment de donar una resposta coordinada a aquest atac. No perdem la unitat, és el que somien els que ens volen a la presó i a l'exili per molts anys", ha afegit.