Forn, que ha renunciat a l'acta, queda fora de la resolució

El Tribunal Suprem ratifica la prohibició a Junqueras i Sànchez d'anar al Parlament de Catalunya

El magistrat reitera els arguments, basats en el risc de reiteració delictiva

zentauroepp40785146 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171214143835

zentauroepp40785146 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171214143835 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge del Suprem Pablo Llarena ha confirmat la seva decisió de denegar a Oriol Junqueras i Jordi Sànchez el permís per anar al Parlament, i la de permetre'ls delegar el seu vot, en resposta a un recurs dels afectats. D'aquesta manera, ni Junqueras ni Sànchez podran assistir dimarts a la sessió d'investidura del candidat a president de la Generalitat que està prevista al Parlament català.

En una resolució notificada aquest dilluns, el magistrat que instrueix la causa seguida a l'alt tribunal pel procés cap a la declaració unilateral d'independència ha ratificat la seva decisió, la negativa a donar-los permís als dos diputats autonòmics perquè puguin anar al Parlament.

Joaquim Forn, que també estava afectat per les mesures adoptades i recorregudes, ha renunciat a la seva acta de diputat, i per això queda ara fora de la resolució.

Mateix argument

El magistrat reitera els arguments, basats en el risc de reiteració delictiva, que ja va utilitzar per justificar la seva mesura.

Notícies relacionades

Així, assenyala que "la persistència i reiteració delictiva que intenta conjurar la mesura cautelar de presó provisional" es veuria afectada si es permetés sortir a Junqueras i Sànchez. Aquests permisos "resulten irreconciliables" amb l'actuació social i política dels imputats, diu Llarena.

La negativa de Llarena podrà ser recorreguda davant una instància superior (la Sala Penal del Suprem).