CAUSA PER REBEL·LIÓ

Forn demana al jutge Llarena que tingui en compte la seva renúncia per deixar-lo en llibertat

L'exconseller d'Interior presenta un escrit al Suprem per negar la possibilitat de reiteració delictiva

Recorda que es va comprometre a no tenir càrrecs de responsabilitat i a renunciar si el seu partit tornava a la unilateralitat

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L'exconseller d'Interior Joaquim Forn no vol passar més temps a la presó. Amb aquest objectiu aquest dimarts va renunciar a l'escó que havia obtingut en les eleccions del 21 de desembre i així l'hi ha fet saber al Tribunal Suprem perquè ho tingui en compte de cara a pronunciar-se sobre la seva última petició de llibertat, la que va presentar el passat dia 12, un dia després de declarar novamnet davant el magistrat Pablo Llarena

En l'escrit presentat, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, assegura que aquesta circumstància "ha d'incidir en el judici de pronòstic" sobre la reiteració delictiva en què "judicialment va quedar establerta la presó provisional acordada". Recorda que en la seva declaració davant Llarena ja va fixar la seva posició i projecció política a "no contemplar altres vies que no fossin les constitucional i legalment previstes". Va assegurar fins i tot que renunciaria a la seva condició de parlamentari "si advertís un escenari de conflicte polític i jurídic distant i al marge d'aquesta voluntat".

Notícies relacionades

Com que està pres no pot participar en els debats del seu partit i en els que es produeixin al Parlament per "conformar una voluntat d'acord amb aquest compromís de respecte a la legalitat i el marc constitucional". A més, com que el magistrat li va vetar la possibilitat d'assistir en persona a la Cambra i només poder delegar el vot, considera que això li "dificulta tenir control de la seva voluntat política i assegurar" el compliment del compromís que va adquirir.

Deixa la política

Per això va renunciar a l'escó i manté la decisió de no ostentar cap càrrec de conseller, ni d'Interior ni de cap altre departament en el futur Govern, cosa que, diu, "comporta la irrevocable decisió d'apartar-se de la política autonòmica". Amb això el risc de reiteració delictiva que se li atribuïda desapareix, sosté la defensa de Forn, que confia que el jutge Llarena ho tindrà en compte al pronunciar-se sobre la seva última petició de llibertat. L'acusació que exerceix Vox no ho considera suficient i s'oposarà que sigui excarcerat.