Al descobert

Twitter assenyala Pastrana com un alcalde del PP

El nèmesi virtual de Rufián, amb més de 80.000 seguidors, seria l'alcalde d'un poble de menys de 200 habitants de Terol

pastrana

pastrana

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿Qui és el tuiter Pastrana? El nom d'un dels flagells virtuals de l'independentisme s'ha convertit en trending topic a la xarxa social Twitter després d'aparèixer informacions que assenyalen un alcalde del PP com l'home darrere del (fins ara) anònim compte. 

Un personatge, @JosPastr, amb més de 80.000 seguidors a Twitter, seria l'alcalde d'un poble de la província de Terol que no arriba als 200 habitants. Aquesta informació no ha volgut ser confirmada ni desmentida per l'alclade d'aquesta localitat, el nom del qual no reprodueix el present article per preservar el seu dret a l'anonimat. El compte de Pastrana dona alguna pista en aquesta direcció, ja que fa contínues referències a Aragó i, més concretament, a Terol.

No obstant, Twitter no ha esperat a la confirmació oficial i ja ha disparat contra un personatge que ha tingut moments tensos amb l'esquerra, tant catalana com de la resta de l'Estat, però especialment amb un dels independentistes més actius i polèmics d'aquesta xarxa social: Gabriel Rufián.

Els aficionats i addictes als antics 140 caràcters (ara 280) deuen recordar més d'una picabaralla entre Rufián i Pastrana, fins al punt que el diputat d'ERC al Congrés li va arribar a dir en un missatge: "El dia que se sàpiga qui ets riurem, crac". 

Notícies relacionades

Pastrana li ha dedicat videomuntatges, missatges burlescos i paròdies que han provocat l'aplaudiment d'uns i la indignacio d'altres. Una de les tàctiques del diputat d'ERC ha sigut retuitejar les seves bromes amb l'objectiu de banalitzar-les. Després de la suposada identificació, Rufián li ha dedicat amb sorna una foto de l'alcalde Joe Quimby, del poble de la mítica sèrie Els Simpson. Un personatge que representa tots els defectes de la política, via corrupció, masclisme o populisme.

Per l'altre costat del tauler, diversos tuiters han sortit en defensa d'aquest anònim flagell d'independentistes conegut com a Pastrana dient "totalitaris", "identitaris" i altres piropos als seus detractors.