El PP demana "perdó" i diu ara que l'"avergonyeix" la corrupció relatada per Costa

Rajoy va minimitzar el problema i Rafael Hernando corregeix el rumb a l'assenyalar que a la majoria de conservadors els "repugnen" les pràctiques il·legals

El portaveu popular al Congrés insisteix que el PP en el seu conjunt està net i cenyeix els "tripijocs a alguns senyors"

abertran38202936 madrid 27 04 2017 rueda de prensa de rafael hernando  imagen170427133819

abertran38202936 madrid 27 04 2017 rueda de prensa de rafael hernando imagen170427133819 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

Gairebé al mateix temps que l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa confessava dimecres, en el judici sobre la branca regional de la trama Gürtel a l'Audiència Nacional, que el PPCV es va finançar amb diner negreMariano Rajoy, en una entrevista, minimitzava la corrupció a les files del seu partit, i destacava que les persones implicades ja no militen a la força política i que ha aprovat reformes legals perquè les pràctiques il·legals no es tornin a repetir "mai". 

Però res de demanar disculpes o mostrar un rebuig contundent davant pràctiques il·legals. Aquesta feina la deixa normalment als seus subalterns al PP, els vicesecretaris o portaveus parlamentaris. Així, aquest dijous Rafael Hernando ha sigut l'encarregat de demanar "perdó" i mostrar que "s'avergonyeix" de les conductes corruptes. Així mateix, ha assenyalat que a la majoria de persones al PP "els repugna" aquesta situació.

Notícies relacionades

Això sí, en línia amb el seu cap de files, ha assegurat que el seu partit a nivell nacional està net i els "tripijocs" corresponen a "alguns senyors" que han actuat "en el seu propi benefici" i "al marge" de l'organització.

En cap cas des de la direcció nacional, ha argüit en una entrevista a Ana Rosa, la direcció del PP donava "directrius" als seus dirigents perquè contactessin amb empresaris i aquests, a canvi de favors, sufraguessin actes del partit.