Entrevista

Millo a Puigdemont: "Els vots no anul·len les causes judicials"

El delegat del Govern a Catalunya considera que la candidatura del president cessat dificulta l'aixecament del 155

millo

millo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha recordat al candidat de JxCat a la Generalitat, Carles Puigdemont, que "els vots de la ciutadania a una formació política no anul·len les causes judicials que pugui tenir una persona".

En una entrevista al programa Els matins de TV3, el delegat del Govern ha criticat que Puigdemont plantegi que "els vots l'han exculpat de les acusacions que li formula la fiscalia" en la causa que investiga al Govern cessat i que té en presó preventiva l''exvicepresident Oriol Junqueras i l'exconseller Joaquim Forn, així com els Jordis.

"Ho volen barrejar tot per mantenir el conflicte obert", ha lamentat Millo, que ha detallat que la intervenció de l'autonomia catalana en virtut de l'article 155 de la Constitució estarà en vigor fins que es constitueixi el nou Govern i el Rei firmi el nomenament del seu president.

"En aquest moment s'hauran restaurat totes les institucions, que era l'objectiu del 155", ha defensat, i per això veu en la candidatura de Carles Puigdemont una dificultat per revertir la intervenció estatal a la Generalitat.

Millo ha negat que els cossos policials tinguin ordres d'impedir el seu retorn a Espanya, sinó "de posar-lo a disposició de la justícia", en cas que acabi tornant, i ha admès que s'ha reforçat la vigilància, encara que ha dit que desconeix si han arribat reforços de fora de Catalunya.

Notícies relacionades

Preguntat pel tancament dimecres de la Delegació de la Generalitat a Brussel·les per impedir que el president del Parlament, Roger Torrent, s'hi reunís amb Puigdemont, ha indicat que va ser ordre del ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, "que és el màxim responsable polític d'aquesta oficina". Decisió que el mateix dia dels fets va valorar, en un acte a Girona, com a "carregada de lògica" per impedir una reunió amb "fugitius". 

Ha assegurat que la reunió no comptava amb autorització i que per això es va tancar l'oficina, i ha dit que no veu motius per mantenir-la tancada indefinidament: "El tema d'ahir va ser conjuntural, ja que el destí que es volia donar a aquestes oficines no és el que els correspon".