El Govern inicia els tràmits per impugnar la designació de Puigdemont com a candidat a la investidura

La vicepresidenta anuncia que l'Executiu ha sol·licitat al Consell d'Estat l'informe preceptiu per presentar un recurs davant el TC

Rajoy sol·licita als jutges que suspengui cautelarment la decisió

Soraya Sáenz de Santamaría ha anunciat la decisió de Rajoy de sol·licitar informes al Consell d’Estat per conèixer la possibilitat que Puigdemont sigui investit president de la Generalitat d’acord amb el seu estatus jurídic. / JOSÉ LUIS ROCA / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Gemma Robles

El Govern central ha decidit recórrer la investidura de Carles Puigdemont. La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat aquest dijous que el president del Govern ha sol·licitat informe al Consell d'Estat a efectes d'interposar davant el Tribunal Constitucional la impugnació de la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, de proposar Carles Puigdemont com a candidat a la presidència de la Generalitat. 

Ha sigut en una roda de premsa convocada per sorpresa a la Moncloa i destinada a "informar sobre les últimes decisions per garantir el compliment de la legalitat a Catalunya". 

Sáenz de Santamaría ha basat la necessitat de presentar un recurs davant l'ordre de detenció que pesa sobre Puigdemont, que fa que el seu "estatus sigui incompatible" amb la seva investidura perquè "no té dret de llibertat ambulatòria". 

Notícies relacionades

Segons el Govern, Torrent "no pot proposar Puigdemont com a candidat". L'Executiu sol·licitarà en el seu recurs que el TC suspengui cautelarment la designació i espera, segons ha explicat la vicepresidenta, que el president del Parlament acati la resolució dels jutges.

Rajoy ha informat la resta de partits constitucionalistes de la seva decisió.