DEBAT SOBIRANISTA

Aquest és el discurs del president de Tabàrnia a l'exili

Albert Boadella parodia Puigdemont i demana posar fi al procés independentista

Discurs del president a l’exili de Tabàrnia. / TABÀRNIA.ORG (YOUTUBE)

1
Es llegeix en minuts

En un escenari institucional, amb les banderes de la Unió Europea, Espanya i Tabàrnia, l'actor Albert Boadella ha fet aquest dimarts un discurs com a president a l'exili del citat territori que propugna la creació d'una nova comunitat autònoma amb les comarques de Barcelona i Tarragona en què els partits constitucionalistes són majoria.

Boadella, assot de l'independentisme, parodia l'expresident Carles Puigdemont al vídeo, que ha sigut emès durant la presentació al Col·legi de Periodistes de Tabàrnia com la suma de plataformes digitals, xarxes socials i webs promogudes per ciutadans contraris a la secessió i a la confrontació entre catalans.

Durant el seu discurs, el fundador d'Els Joglars considera que les forces independentistes "han fet irrespirable" l'ambient a Catalunya i han dividit els seus ciutadans. "Han destrossat famílies, amistats i negocis i no els importa portar-nos a la ruïna més absoluta", recalca, abans de clamar ¡prou! contra "tants capullos disfressats de segadors", d'"enverinar el cap dels nens" i d'"incitar l'odi al veí".

Boadella també considera que els secessionistes han convertit el Parlament en "l'autèntic Teatre Nacional de Catalunya", i treu a la llum els casos de corrupció que han arrasat Catalunya a compte de "comissions institucionals".

La solució

Notícies relacionades

Al seu parer, Tabàrnia és la solució, ja que hi cap tothom "sense ser perseguits com a traïdors". "Ha arribat el moment de dir: senyors trinxadors i rufians, les vostres bufonades amb el nostre diner públic s'han acabat. La Tabàrnia triomfant, rica i plena us avisa que si continueu insistint en aquest procés destructiu, la nostra actitud serà jovial, explícita, però també molt catalana... botifarra a la Catalunya que ens volen imposar".

Per últim, l'actor acaba amb discurs amb un "visca Tabàrnia", "que és el mateix que dir visca Espanya".