EVOLUCIÓ D'UN FENOMEN

Boadella, president a l'exili de Tabàrnia

El dramaturg farà el seu discurs d'investidura dimarts que ve per via telemàtica durant un acte a Barcelona

Albert Boadella.

Albert Boadella. / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El fenomen Tabàrnia segueix endavant. Després de la seva irrupció mediàtica a finals de desembre, que la RAE indiqués quin era el seu gentilici correcte -concretament 'tabarnès'- i que les vendes de banderes d'aquest territori es disparessinterritori, aquest ens que agrupa les comarques que el 21-D van votar partits constitucionalistes ja té president: el dramaturg Albert Boadella.

Boadella serà presentat com a cap d'estat tabarnès en un acte que tindrà lloc al  Col·legi de Periodistes dimarts que ve. Així ho ha anunciat el portaveu de la plataforma, Jaume Vives, que ha destacat que Boadella també és "un president a l'exili" i que per això la seva intervenció, en què farà el seu discurs d'investidura, en l'acte de dimarts es farà per via telemàtica.

Boadella, que es vaautoexiliarde Catalunya el 2005 al considerar insuportable la pressió nacionalista, no ha tornat a permetre des d'aleshores que s'estrenés un dels seus muntatges en territori català.

Comitiva a Madrid

Notícies relacionades

Segons va explicar el portaveu de la plataforma, una comitiva de membres de l'entitat es va desplaçar a Madrid a proposar-li el càrrec. "Vam anar una comitiva a Madrid a parlar amb ell amb el desig que aviat pugui tornar sense tenir por de les represàlies del règim opressor", va assenyalar.

L'anunci de la presidència va portar el diputat d'ERC, Gabriel Rufián, a dissenyar el que segons ell serà el futur Govern de Tabàrnia, en el qual, segons el polític independentista, a més del president Boadella, hi haurà Mario Vargas Llosa com a vicepresident, Josef Ajram com a ministre d'Economia, Froilán com a titular d'Ocupació, Álvaro de Marichalar a Exteriors, el presentador Javier Cárdenas a Interior i Carlos Navarro, àliesel Yoyascom a portaveu.