Entrevista

Joan Tardà: "La setmana que ve hi haurà Parlament i Govern independentista"

El diputat al Congrés d'ERC ha afirmat que si no "la ciutadania no ens ho perdonaria" i que l'important és "recuperar" la Generalitat

zentauroepp41555703 graf1663  madrid  11 01 2018   el diputado de erc joan tard 180112103600

zentauroepp41555703 graf1663 madrid 11 01 2018 el diputado de erc joan tard 180112103600 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Hi haurà Parlament la setmana que ve i hi haurà Govern independentista", ha afirmat el diputat al Congrés per ERC Joan Tardà, "paraula d'Esquerra". Així de contundent s'ha mostrat el dirigent republicà en una entrevista a Els matins de TV-3, en què ha dit que seria un "suïcidi polític" que no n'hi hagués, ja que l'important és "recuperar" la Generalitat, per sobre de qui l'ha de presidir, en referència a les dificultats de Carles Puigdemont per acabar sent investit de manera telemàtica des de Brussel·les. 

"Tothom és necessari, però ningú és imprescindible", ha sostingut Tardà, cosa que, segons la seva opinió, no exclou Carles Puigdemont. Des d'ERC ha afirmat que faran "tot el possible" per "restituir" Puigdemont com a president i Oriol Junqueras com a vicepresident, però que això no implica que ho puguin aconseguir. 

�� "Afirmo que hi haurà Parlament i govern independentista la setmana vinent (...) Si no n'hi hagués la gent no ens ho perdonaria", diu Joan Tardà (ERC).#ElsMatinsTV3https://t.co/VaZXzBcAKe pic.twitter.com/x6yqqggOrR — elsmatins (@elsmatins) 12 de gener de 2018

"No havíem arribat mai tan lluny, ni havíem sigut tants", ha afirmat el diputat d'ERC, encara que per materialitzar la independència de Catalunya és necessari "un relleu" de lideratges, ha afirmat en referència també a la renúncia de la seva companya de partit Carme Forcadell de repetir com a presidenta del Parlament. 

Notícies relacionades

"L'important és recuperar primer les institucions i després les persones", ha afegit. Per fer-ho, segons la seva opinió, és urgent constituir el Parlament i formar un govern independentista per "rescatar" la Generalitat. "Hi haurà Parlament la setmana que ve i hi haurà Govern independentista", ha afirmat, ja que si no n'hi hagués "la ciutadania no ens ho perdonaria". També s'ha referit a la hipòtesi d'una repetició d'eleccions com un "suïcidi polític".

Ernest Maragall, el seu candidat a presidir el Parlament

Sobre qui hauria de presidir aquest govern, en cas que Puigdemont finalment no es presenti, ha respost que li és "igual", mentre sigui una persona "independentista, honrada i honesta". Sí que s'ha pronunciat sobre qui hauria de presidir el Parlament i ha apostat per l'exconseller amb el PSC i exeurodiputat amb ERC Ernest Maragall, un candidat, segons la seva opinió, "magnífic". Un candidat "magnífic" perquè prové del socialisme catalanista que visualitza aquesta "voluntat transversal del sobiranisme" per "expandir-se", "acumular forces" i "sumar", ha sostingut.