NOVA LEGISLATURA

Puigdemont i Junqueras presenten les credencials per ser diputats

Junts per Catalunya fa el tràmit de tots els seus electes, excepte de Ponsatí i Puig

L'exconseller Comín també fa el primer pas per recollir l'acta

jjubierre38355147 barcelona  barcelones   09 05 2017    politica      reunion 170509143820

jjubierre38355147 barcelona barcelones 09 05 2017 politica reunion 170509143820 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident Carles Puigdemont i l'exvicepresident Oriol Junqueras han presentat al Parlament les credencials per ser diputats en la nova legislatura que està prevista que arrencada el 17 de gener després de la constitució de la Cambra sorgida de les urnes del 21-D.

Les credencials de Puigdemont s'ha encarregat de presentar-les Junts per Catalunya, que ha fet el mateix amb les de la resta d'electes de la candidatura excepte les dels exconsellers Clara Ponsatí i Lluís Puig. Així, la llista de l'expresident ha entregat aquest dimarts 30 credencials, que se sumen a les que va presentar la setmana passada de l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, pres a Soto del Real, i les de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, empresonat a Estremera.

El fet que Ponsatí i Puig no hagin realitzat aquest tràmit no implica que renunciïn a l'acta, segons han explicat fonts de JxCat. Tenen de temps fins al mateix dia 17 per prendre possessió del seu escó. Sobre tots dos pesa una ordre de detenció en territori nacional, per la qual cosa si tornen per recollir l'acta seran arrestats, però si decideixen conservar l'acta però continuar a Brussel·les poden fer perillar la majoria absoluta independentista.

Toni Comín realitza el tràmit

Per part d'ERC, a més de Junqueras, també ha presentat les seves credencials l'exconseller Toni Comín, mentre que l'extitular d'Agricultura Meritxell Serret encara no ha fet el pas, segons ha avançat El Món.

Notícies relacionades

Aquest tràmit té lloc el mateix dia que s'ha conegut que Carles Mundó ha decidit renunciar a l'escó i que torna a l'advocacia. Mundó, investigat per rebel·lió al Tribunal Suprem, ha al·legat "motius personals".

A més de les credencials, tots els diputats electes han de presentar tres documents més per poder recollir l'acta: un document de cessió de dades, una declaració de béns i activitats, i un certificat en què es jura o promet la Constitució i l'Estatut.