NOVA LEGISLATURA

Puigdemont reuneix divendres el grup de Junts per Catalunya a Brussel·les

La reunió servirà per abordar les funcions i l'estructura interna dels 34 diputats aconseguits per la llista de l'expresident

zentauroepp41394223 axed catalan president carles puigdemont  c  arrives to give180109102633

zentauroepp41394223 axed catalan president carles puigdemont c arrives to give180109102633 / JOHN THYS

1
Es llegeix en minuts
Agències

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont reunirà divendres a Brussel·les el grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat) elegit a les eleccions del 21 de desembre per abordar les seves funcions internes i l'estructura.

La reunió es produirà en un moment en què els partits polítics negocien la composició de la Mesa del Parlament, abans del ple de constitució de la legislatura del dia 17. A més, tindrà lloc just unes quantes hores abans que el PDECat, ERC i la CUP reuneixin les seves executives el cap de setmana per aprovar una possible proposta sobre l'òrgan de govern de la Cambra.

Fonts de JxCat han subratllat que la composició de la cúpula de la Mesa l'han de tancar amb ERC, amb la voluntat compartida que la torni a presidir Carme Forcadell, si ella vol, de manera que circumscriuen la reunió de divendres a la capital belga a una primera presa de contacte dels membres del grup parlamentari.

Notícies relacionades

Així, segons les mateixes fonts, servirà per abordar les funcions i l'estructura interna del grup de 34 diputats, el segon del Parlament darrere de Ciutadans i davant d'ERC.

A Brussel·les hi viatjaran el gruix dels diputats electes excepte els que són a la presó, Joaquim Forn i Jordi Sànchez, i els que tenen prohibida la sortida del territori espanyol, Josep Rull i Jordi Turull.