La ressaca del 21-D

Puigdemont proposa a Rajoy una reunió "sense condicions prèvies"

L'expresident no aclareix si intentarà tornar a Catalunya i diu que els independentistes s'han guanyat el dret a ser escoltats per Brussel·les

zentauroepp41394188 axed catalan president carles puigdemont  c  gives a press c171222122640

zentauroepp41394188 axed catalan president carles puigdemont c gives a press c171222122640 / JOHN THYS

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

Carles Puigdemont està disposat a mantenir una reunió amb el president del Govern central, Mariano Rajoy, a Brussel·les o en una altra capital comunitària fora d'Espanya. Una reunió "sense condicions prèvies" per abordar la nova etapa política que s'obre després de les eleccions d'aquest dijous. Segons l'opinió de l'expresident i cap de llista de Junts per Catalunya, ara s'ha de donar prioritat a la solució política i no a la "repressió delirant".

A més, Puigdemont ha reclamat a la Unió Europea que escolti la veu dels independentistes. L'expresident no ha aclarit gran cosa sobre el seu eventual retorn a Catalunya i s'ha limitat a reiterar que s'hauran de donar les garanties per a això, és a dir, que Madrid accepti el resultat de les urnes i permeti el seu retorn sense que pesi l'espasa de Dàmocles de la justícia.

"Rajoy té una oportunitat magnífica per buscar una solució i no crear més problemes", ha dit Puigdemont en una roda de premsa celebrada a la capital comunitària en què ha estat acompanyat per diversos membres de la candidatura de JxCat.

Puigdemont ha responsabilitzat Madrid i l'aplicació de l'article 155 de la fractura que el procés ha provocat en la societat catalana i ha demanat a Rajoy “repatriar” els policies enviats a Catalunya i els “homes de negre” que prenen decisions de manera “il·legítima”.

Notícies relacionades

 L'expresident considera que l'estratègia de Madrid perquè el 21-D fos un aval a l'article 155 ha fracassat i que el resultat obtingut pel bloc independentista els dona el dret a ser escoltats, fins i tot per les institucions comunitàries.

“No li demano a la Comissió Europea que canviï d'opinió, perquè té dret a recolzar la recepta de Rajoy, encara que no hagi funcionat. Només li demano una cosa que hem guanyat a les urnes, que és que ens escoltin”, ha subratllat.