la ressaca del 21-D

Ciutadans intenta sembrar dubtes sobre la unitat independentista per formar govern

Arrimadas "no tira la tovallola" perquè els sobiranistes surten "amb menys suports, menys escons i menys cohesió"

"A Catalunya segueix la inestabilitat per la injusta llei electoral", sosté

zentauroepp41393843 barcelona 22 12 2017  in s arrimadas y albert rivera en la e171222114042

zentauroepp41393843 barcelona 22 12 2017 in s arrimadas y albert rivera en la e171222114042

2
Es llegeix en minuts
Rafa Julve

"Hem vist coses impensables al Parlament", ha avisat aquest divendres Inés Arrimadas. Lluny de donar per fet un Govern independentista després de la majoria absoluta de JxCatERC i la CUP en les eleccions, la candidata de Ciutadans ha intentat sembrar dubtes sobre la unitat del sobiranisme al ressaltar que aquests partits surten dels comicis "amb menys suports, menys escons i menys cohesió". No ha volgut anar més enllà la dirigent del partit taronja. No ha volgut especular ni tan sols amb un altre avançament electoral (l'única alternativa plausible), però ha afegit: "Ja veurem si aquests tres partits poden seguir amb la seva aventura".

En una roda de premsa a l'Hotel Catalonia Plaza de Barcelona, lloc on van celebrar la seva victòria en vots i escons, Arrimadas ha comparegut amb Albert Rivera amb l'objectiu de remarcar que Ciutadans "no tira la tovallola" i de persevarar en la idea que "els nacionalistes surten menys cohesionats" dels comicis tot i retenir la majoria. Una majoria que la candidata ha atribuït completament a la "injusta" llei electoral. "És evident que Catalunya segueix en la inestabilitat per una llei electoral que fa que aquests senyors [independentistes] tinguin més escons que vots al carrer. Som l'única comunitat autònoma que no en té una de pròpia i que es basa en una llei espanyola, espanyola, però aquesta no la volen canviar. Juguem amb les cartes marcades", s'ha lamentat.

Notícies relacionades

Els taronges, que han passat de 736.364 vots el 2015 (el 17,9%) a 1.102.09 (el 25,37%), han forjat el seu triomf a les localitats més habitades de Catalunya. Han guanyat en tres de les quatre capitals de província i han quedat segons a Girona, davant d'ERC. A Tarragona ciutat han aconseguit que un de cada tres votants apostés per ells, i el mateix ha passat en el que en la prehistòria de la política catalana s'anomenavacinturó roigSanta Coloma de Gramenet (35,47%), l'Hospitalet (33,39%), Cornellà de Llobregat (33,43%) i Badalona (amb un 31,04% que ha deixat el PPC de l'exalcalde Xavier García Albiol en últim lloc) són només algunes mostres del tsunami. 

Precisament, tant populars com socialistes han rebut alguna pulla tant per part d'Arrimadas com de Rivera. "Ha sigut una pena que els dos partits del bipartidisme no hagin pogut treure més bon resultat. Nosaltres hem fet els deures i tenim un projecte per a tot Espanya que no s'acontenta amb l'immobilisme", ha sentenciat la presidenciable de Ciutadans pensant en clau estatal. "El PP, el PSOE i Podem tenen junts menys escons que nosaltres", l'ha acompanyat el líder del partit. Rivera no ha volgut entrar en si s'haurien d'avançar les eleccions al Congrés (això lI correspon al president Mariano Rajoy, ha dit), però sí que ha tret pit al remarcar que ells són "el partit de l'estabilitat" i que exigiran al Govern conservador que compleixi tots els punts del seu acord d'investidura. A més, en un altre toc d'atenció als populars, ha recuperat el missatge que "a Espanya li falta un projecte de futur que il·lusioni".