PRESÓ D'ESTREMERA

Presons nega haver sancionat Junqueras amb cinc dies de confinament

Desmenteix un càstig de cinc dies de confinament per l'entrevista a RAC-1 i l'àudio del míting d'ERC

Presons nega haver sancionat Junqueras amb cinc dies de confinament

Jon Nazca (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Institucions Penitenciàries ha negat aquest dijous que el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat en les eleccions catalanes del 21-D, Oriol Junqueras, hagi sigut sancionat amb cinc dies de confinament a la seva cel·la de la presó d'Estremera (Madrid). "L'expedient obert ni tan sols s'ha començat a tramitar i, per tant, no hi ha cap sanció imposada", ha confirmat Presons. 

En un primer moment El món de RAC-1 havia explicat que els serveis penitenciaris castigarien així l'exvicepresident per concedir una entrevista telefònica al programa de Jordi Basté el 16 de desembre i per gravar un àudio des de la presó que després es va emetre en un míting el dia 18.

Notícies relacionades

Aquest mateix dijous, Junqueras recordava que fa just quatre anys que es va casar amb la seva dona, abans de mostrar la seva esperança per sortir aviat de la presó i poder estar amb la seva família. Aquest mateix dimecres, la fiscalia no va recórrer l'acte del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena sobre la situació personal dels exmembres del Govern, considerant així que Junqueras ha de seguir a la presó.

EL PERIÓDICO va entrevistar aquest mateix mes de desembre el polític republicà, que va explicar al nostre company Xabi Barrena com viu "al pavelló dels atroços".