SUPORT DE L'ANC

Campanya per finançar una querella contra Lamela per prevaricació

El Tribunal Suprem sol·licita una fiança de 6.000 euros a la Coordinadora d'Advocats de Catalunya per estudiar si admet la demanda a tràmit

rjulve40572251 la jueza carmen lamela foto cgpj171017195230

rjulve40572251 la jueza carmen lamela foto cgpj171017195230

1
Es llegeix en minuts

L'Assemblea Nacional Catalana ha iniciat a través de les xarxes socials una campanya per recaptar 6.000 euros amb l'objectiu d'ajudar a finançar una querella contra la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela per prevaricació.

La querella, interposada per l'advocat Josep Asensio Serqueda en representació de la Coordinadora d'Advocats per Catalunya, s'ha presentat davant el Tribunal Suprem, que és el competent per jutjar els magistrats de l'Audiència Nacional.

Abans de decidir si admet a tràmit o no la demanda, el Suprem ha exigit una fiança de 6.000 euros a Asensio. Es tracta d'un tràmit habitual que realitza l'alt tribunal amb les acusacions particulars, amb un objectiu dissuasori davant querelles amb poques possibilitats de prosperar. Sol reclamar entre 3.000 i 6.000 euros, i en una ocasió va arribar a demanar 20.000 euros a Manos Limpias.

Notícies relacionades

"¡Si 600 persones donen 10 euros, ràpidament es podrà posar en marxa!", apunta l'ANC en el seu missatge, en què a més de donar un número de compte, avisa que el termini per recaptar els diners finalitza el 26 de desembre. Fonts de l'entitat han explicat a EL PERIÓDICO que si aconsegueixen recollir una quantitat superior a l'exigida pel Suprem, el sobrant s'ingressarà a l'anomenada caixa de solidaritat.

La querella presentada per Asensio acusa Lamela d'un presumpte delicte de prevaricació en la instrucció del cas contra els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, l'exvicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers Joaquim Forn, Raül Romeva, Carles Mundó, Dolors Bassa, Meritxell Serret, Jordi Turull i Josep Rull.