PODEM

Monedero: "El 155 segurament s'havia d'aplicar perquè els altres s'havien tornat bojos"

El fundador de Podem considera que l'article constitucional no autoritzava Rajoy a "carregar-se" el Govern i el Parlament

El politòleg demana que ERC recapaciti i s'adoni que "ha fet una cosa intolerable"

zentauroepp37242997 madrid 11 0 2017 ii asamblea ciudadana de podemos  vistalegr170916161948

zentauroepp37242997 madrid 11 0 2017 ii asamblea ciudadana de podemos vistalegr170916161948 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El politòleg i fundador de Podem Juan Carlos Monedero ha considerat en una entrevista amb el Huffington Post que el Govern de Mariano Rajoy havia d'utilitzar l'article 155 de la Constitució per aturar el desafiament independentista, encara que ha criticat la forma en què finalment es va aplicar.

"El 155 segurament s'havia d'aplicar perquè els altres (els independentistes) s'havien tornat bojos", ha manifestat Monedero, al mateix temps que ha destacat que Rajoy ha fet una "aplicació inconstitucional" d'aquest article, perquè no estava autoritzat a cessar el Govern de la Generalitat i dissoldre el Parlament. "El constituent va dir clarament: 'tu no pots, aplicant l'article 155, carregar-te unes eleccions, un govern i un parlament'. I és el que han fet", ha argumentat.

Notícies relacionades

Per una altra part, el que va ser secretari de procés constituent i programa del partit morat ha censurat ERC. Segons ell, els republicans han fet un cosa "intolerable" i ha considerat que l'única manera de revertir la situació actual és que s'adoni que "acompanyar el pujolisme en aquesta aventura idiota només ha servit per defraudar molta gent, empresonar polítics, que el PP acorralat amb mil casos de corrupció trobi una mica més d'oxigen, i perquè els feixistes se sentin més valents".

En resum, Monedero ha assegurat que la declaració unilateral d'independència ha sigut "molt mal negoci". "Cal que algú parli i l'única persona que és capaç de fer-los seure a parlar és Xavier Domènech", ha tancat.