Anar al contingut

MÍTING A L'HOSPITALET

Ciutadans apel·la a la "fam de canvi i d'acabar amb el procés"

Els taronges reuneixen 4.000 persones en l'acte més multitudinari de la seva història a Catalunya

Rafa Julve

ALVARO MONGE

Ciutadans apel·la a la "fam de canvi i d'acabar amb el procés"
Ciutadans apel·la a la "fam de canvi i d'acabar amb el procés"
Ciutadans apel·la a la "fam de canvi i d'acabar amb el procés"

/

L'acte més multitudinari de Ciutadans a Catalunya en els seus 11 anys d'història. Unes 4.000 persones s'han congregat al pavelló número 2 de Fira de Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat, per recolzar Inés Arrimadas en la seva carrera a la presidència de la Generalitat. El partit ha organitzat el míting central de campanya com si es tractés d'una festa. Tot amb l'objectiu d'esperonar la "il·lusió i l'esperança" de "deixar el procés i començar una etapa de progrés", en paraules de la candidata. "Perquè si governem, canviaran més coses en quatre anys que en 40 anys de nacionalisme", ha manifestat el líder del partit, Albert Rivera.

En lloc de "tornar a Cadis", com li va dir l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert, la candidata taronja ha fet venir a Catalunya un grup gadità de chirigotas per respondre-li amb tota la ironia, a ella i a tot l'independentisme, que té tota la intenció de quedar-se, i de governar. Vint-i-cinc minuts d'actuació de la chirigota del Selu, amb una última cançó dedicada a Jordi Pujol, Marta Ferrusola i els seus fons a Andorra, han donat pas al cap de cartell, que ha proclamat: "Hi ha fam de canvi, fam que deixin de mentir-nos, fam d'acabar amb el procés".

"A l'abast de la mà"

"Tenim la victòria a l'abast de la mà. Hem de sortir a votar", ha animat Arrimadas els assistents, desenes d'ells arribats en una vintena d'autobusos de diferents punts de Catalunya, a més de quatre autocars procedents del País Valencià, Aragó i Andalusia. "A altres se'ls està fent llarga la campanya, nosaltres cada dia anem a més", reflexionava un alt càrrec de Ciutadans. El partit taronja és, de tots, el que té la fidelitat de vot més alta. La gran majoria dels que els van votar el 2015 tenen previst repetir la papereta. I a ells la candidatura d'Arrimadas hi vol afegir tant antics votants del PPC -cosa que tenint en compte les enquestes està aconseguint, capitalitzant l'aplicació de l'article 155 molt millor que els populars per a disgust de Xavier García Albiol- com del PSC, a qui se li segueix recordant la proposta (després aparcada) de Miquel Iceta d'indultar els dirigents independentistes que fossin condemnats. 

"Este partido, lo vamos a ganar", ha corejat el públic. "Serem el primer partit que vençerà els nacionalistes a Catalunya", ha manifestat Arrimadas. "Que viva España", s'han llançat a cantar de forma espontània els assistents durant uns segons. "Visca Catalunya", han cridat alguns a continuació.

Tot això s'ha produït mentre es preparava la següent actuació de la jornada, un espectacle d'acrobàcies que ha donat pas a Rivera. "Ens vindrà de molt pocs vots guanyar-li les eleccions a ERC", ha advertit el líder del partit, que ha demanat que es concentri el vot en la seva formació i ha tornat a fer una crida a la mobilització. Entre els assistents, l'exjugador de l'Espanyol Albert Luque i l'exdiputat de CiU i marit d'Arrimadas, Xavier Cima.

"Sí se puede", ha rematat quedant-se amb el lema dels seus antagonistes de Podem. "Sí se puede", l'ha seguit el públic. El dirigent taronja ha ressaltat, a més, que el procés ha servit aquests anys perquè molta gent hagi perdut la por a perdre l'orgull de sentir-se espanyol i català a Catalunya. Així mateix, ha airejat la por que el vot als socialistes vagi a altres llocs i per això ha demanat que aquells que vulguin un pacte segur entre el PSC i Ciutadans es decantin pel seu partit el 21-D.

0 Comentaris
cargando