EL POLS SOBIRANISTA

El Govern central liquida el Diplocat de la Generalitat per mitjà del 155

També es deixen sense efecte preceptes per a la recaptació de tributs i cotitzacions socials

El Govern central liquida el Diplocat de la Generalitat per mitjà del 155

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EFE

El Consell de Ministres ha acordat aquest divendres la liquidació del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, conegut com a Diplocat. La seva activitat ja s'havia suprimit el 27 d'octubre amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Així ho ha avançat en la roda de premsa després del Consell de Ministres el ministre portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, que ha explicat que en un primer moment es va acordar la supressió del Diplocat i ara ja se n'ha aprovat la liquidació definitiva com a entitat.

Impuls internacional

El Diplocat era una entitat publicoprivada al servei de Generalitat per impulsar el procés independentista en l'esfera internacional.

Notícies relacionades

Amb l'aplicació de l'article 155, el Govern central ja havia ordenat tancar les ambaixades catalanes en països com Alemanya, el Regne Unit, Itàlia o França, excepte l'oficina oberta davant la UE.

A més de la liquidació del Diplocat, el Consell de Ministres ha aprovat deixar sense efecte determinats preceptes aprovats per la Generalitat per a la recaptació de tributs i cotitzacions socials a Catalunya i que estaven dirigits a ser el germen de l'anomenada Hisenda catalana.