El fill de Suárez: "El meu pare no va ser un president democràtic en els seus principis"

zentauroepp41322774 barcelona 15 12 2017  pol tica   elecciones auton micas 21d 171215142847

zentauroepp41322774 barcelona 15 12 2017 pol tica elecciones auton micas 21d 171215142847

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Adolfo Suárez Illana, fill de l'expresident del Govern Adolfo Suárez, ha dit aquest divendres que el seu pare "no va ser un president democràtic en els seus principis", ja que "el van nomenar a dit i molt orgullós devia estar" d'això i de no permetre's "violar" ni una sola llei.

Així s'ha pronunciat en un acte organitzat pel Partit Popular al Saló del Tinell per recordar el pacte segellat entre el PSC, ERC i Iniciativa per Catalunya que "va gestar l'exclusió" de la formació popular de la vida política catalana i per posar en valor que en aquest moment Catalunya necessita "concòrdia".

"El meu pare no era un president democràtic; al meu pare el van nomenar a dit i molt orgullós en devia estar, no té per què amagar-ho. Va ser un president no democràtic en els seus principis", ha expressat Suárez Illana durant la seva intervenció. A més, ha recordat que "tenint tota una bateria de lleis franquistes", Suárez "ni tan sols es va permetre violar una sola llei en aquell camí" que va suposar la transició a la democràcia. "I vam arribar a la democràcia sense trencar ni una sola llei", ha celebrat.

Conviccions religioses

Notícies relacionades

Ha explicat que el seu pare va actuar d'aquesta forma perquè "va jurar aquelles lleis". Era un home "de profundes conviccions religioses" que pensava que "ni una sola llei franquista havia de ser trencada", sinó que "havien de ser utilitzades per ser canviades i és el que es va fer".

Ha considerat, així mateix, que "tots els espanyols com cal" portem "a l'ànima" el llegat de l'expresident Suárez, una de les persones que va possibilitar que la concòrdia fos possible en la Transició.