CAMPANYA ELECTORAL

Albiol carrega contra Rivera per tenir "els mateixos objectius" que Puigdemont

El candidat popular assegura que Ciutadans vol "enfonsar el PP per debilitar el Govern d'Espanya"

Santamaría estarà aquesta tarda a Barcelona recolzant el candidat en una trobada amb empresaris

zentauroepp41277628 graf750  terrassa  barcelona   11 12 2017   el cabeza de lis171211160801

zentauroepp41277628 graf750 terrassa barcelona 11 12 2017 el cabeza de lis171211160801 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

El PPC ha firmat aquest dilluns una declaració d'intencions perquè no hi hagi cap dubte que no forjaran pactes amb formacions que no defensin la Constitució i que no facilitaran la investidura de qui estigui per un referèndum a Catalunya "sigui legal o il·legal". Els populars, davant els mals resultats que els auguren les enquestes, temen pels intents dels seus únics possibles aliats, Ciutadans i el PSC, de deixar-los al marge de futurs acords de govern. "Si ens ajuntem som l'única opció que pot garantir que sortim del pou on ens ha instal·lat l'independentisme", els ha emplaçat.

Això sí, Albiol no ha escatimat les crítiques als seus potencials socis. Als socialistes els ha retret que deixin la porta oberta a un acord amb ERC, ja que considera "al·lucinant" que "Iceta es cregui que ERC pugui caure als braços del constitucionalisme". Als taronges, els ha instat a no pactar amb Catalunya En Comú-Podem i ha demanat a Albert Rivera que deixi d'"insultar" els votants i militants del PPC. Li ha exigit que es disculpi públicament per haver-ho fet, encara que dubta que ho faci perquè creu que "d'humil en té poc".

Notícies relacionades

El cap de llista dels populars ha carregat contra el líder taronja i ha assegurat que Rivera i Puigdemont tenen els mateixos objectius: "guanyar les eleccions" i "voler enfonsar el PP per debilitar el Govern d'Espanya". "Aquesta és la principal garantia que som una força decisiva", s'ha enorgullit. Segons ell, la meta d'aquests pròxims comicis és sobrepassar l'1,5% dels vots que recullen les enquestes per "possibilitar un canvi a la Generalitat". 

Santamaría aterra en campanya

El candidat es reunirà aquesta tarda amb representants de gremis i associacions de restauració, turisme i comerç de Barcelona, amb el suport per la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría. Serà la primera vegada que Santamaría trepitja Catalunya en campanya electoral després d'haver agafat les regnes del Govern de la Generalitat, ja que Rajoy li va delegar les funcions de Carles Puigdemont i part de les d'Oriol Junqueras amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.