MÍTING A TARRAGONA

Ciutadans es desmarca dels constitucionalistes per disputar el lideratge amb ERC

Arrimadas assegura que guanyar l'independentisme "no és cap utopia"

Rivera i Arrimadas, al míting de Ciutadans a Tarragona. / FOTO ELISENDA ROSANAS / ACN. VÍDEO ATLAS

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Des de la província que bategen com a "mur de contenció" a l'independentisme i "punta de llança" per a la victòria taronja, ja que va ser el territori en què van obtenir els seus millors resultats el 27-S, Ciutadans ha evidenciat aquest diumenge que pretén liderar la seva disputa pel primer lloc amb ERC sense arrossegar l'herència de la resta de partits constitucionalistes.

Els taronges s'han desmarcat aquest diumenge a Tarragona del PSC i del PPC i, de fet, aquesta vegada han sigut escasses les mencions a la creació d'un "govern constitucionalista". El president de la formació, Albert Rivera, ha tornat a fer una crida a concentrar el vot en el seu partit perquè "no li serveix el conformisme del PPC i els complexos del PSC", i ha retret als socialistes haver format part de tripartits que "regalaven" la Generalitat als nacionalistes.

Dards al PSC i PPC

Conscients que l'estratègia dels populars passa per treure pit d'haver sigut el braç executor del 155, Rivera ha reivindicat que el seu partit "va fixar el rumb" per frenar el procés, al demanar l'aplicació de la Constitució i la convocatòria d'eleccions a Catalunya sense discernir l'una de l'altra. El líder taronja ha assegurat, encara que sense esmentar-los, que els socialistes no volien aplicar la Carta Magna i que els populars es guiaven per "interessos electorals" per no convocar uns comicis en què podrien perdre butaques a l'hemicicle català. "A Ciutadans li importa parar el procés", ha asseverat per marcar distàncies, i ha animat a omplir les urnes davant el temor que "els separatistes puguin guanyar una altra vegada".

En un míting a la plaça Imperial Tàrraco, Rivera ha presentat el seu partit com l'alternativa a una nova legislatura independentista i ha criticat, davant de prop de 1.300 simpatitzants que portaven bufandes taronges, que "Puigdemont és militant del PDECat però pensa com ERC i actua com la CUP".

"Guanyar no és una utopia"

Dalt d'un escenari decorat amb un pòster de la seva cara a l'estil Warhol, la candidata Inés Arrimadas ha defensat que el 21 de desembre serà "la data de caducitat del procés" perquè "guanyar el nacionalisme no és cap utopia". Ha acusat el president de la Generalitat destituït de provocar la fuga d'empreses, la baixada d'inversions i el descens de l'ocupació hotelera, i ha assenyalat que la base de la recuperació econòmica és la tornada a la "convivència" i a la "normalitat".

Notícies relacionades

"Els autònoms que no tenen feina, que no els paguen les factures, els comerciants que cada vegada venen menys, i aquests senyors no se'n poden anar a Brussel·les a l'òpera com Puigdemont, s'han de quedar aquí pagant les taxes", ha proclamat, i ha criticat que el Govern destituït hagi "deteriorat" la imatge de Catalunya a l'exterior. "El món ens mira, diu Puigdemont. I sí, però ens mira amb preocupació i vull que ho faci amb admiració", ha rematat.

Arrimadas ha apostat per un canvi que "miri al futur, al segle XXI i a l'Europa sense fronteres" i que deixi a una banda "el que va passar el 1714 per pensar en el que passarà el 2114".