El PP furga en la inexperiència de C's

Albiol recorda a Rivera que si vencen, hauran de governar junts

Maroto recorda que Ciutadans no ha gestionat cap administració important a Espanya

zentauroepp41263062 garcia albiol171210130049

zentauroepp41263062 garcia albiol171210130049

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Igual que les picabaralles entre els partits independentistes han augmentat en el fragor de la campanya, també els constitucionalistes es llancen dards entre si, en la disputada carrera pel vot no secessionista, a risc fins i tot que aquesta estratègia debiliti el bloc en el seu conjunt. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va fer enfadar dissabte el PP al llançar l’avís que qualsevol opció que no passi per la papereta taronja suposa tirar «el vot a les escombraries». 

    El candidat popular, Xavier García Albiol, hi va respondre immediatament demanant respecte al dirigent liberal i recordant-li que sense un PPC fort, les opcions del sector no independentista s’esvaeixen. 

I els conservadors van continuar ahir amb aquesta tàctica, si bé tornant el cop on més mal fa a Ciutadans, furgant en la seva falta d’experiència a l’hora de gestionar administracions. 

Així, el vicesecretari del PP Javier Maroto, que va acompanyar Albiol en un acte de campanya a l’Hospitalet de Llobregat, va recordar que C’s «no ha governat mai a Espanya, ni a les ciutats grans ni petites». Per això es va preguntar si Inés Arrimadas està preparada per presidir Catalunya, «la comunitat més complicada de totes, en el pitjor moment de tots i a més sense tenir cap experiència». 

Tot seguit, Maroto va oferir a C’s el PP com la millor opció per forjar un nou Govern amb perícia «en la presa de decisions difícils, com l’aplicació de l’article 155». 

Notícies relacionades

Mentre que García Albiol va insistir que sense un PP decisiu «no hi podrà haver un canvi» de rumb ni «normalitat institucional» a Catalunya. El cap de llista va fer per tant una crida a l’electorat no secessionista perquè, un «gran resultat» de la seva formació política, seria «la pitjor notícia» que podria rebre l’expresident «pròfug» Carles Puigdemont. 

Albiol també va demanar a Ciutadans respecte perquè en el futur probablement les dues opcions hauran «de governar de manera conjunta». «Que es dediquin a convèncer  aquells que s’han decantat per la independència», va incidir.