Dos fiscals del TS viatgen a Barcelona per recollir proves sobre el procés

Al TSJC hi ha el "nucli central" dels indicis, i per això els fiscals del Suprem busquen evidències que puguin resultar útils per a la causa

Façana del Tribunal Suprem, a Madrid.

Façana del Tribunal Suprem, a Madrid. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

Dos fiscals del Suprem que investiguen el Govern cessat i els Jordis, Javier Zaragoza i Fidel Cadenas, han viatjat a Barcelona per "recollir proves" que formen part d'altres procediments que s'instrueixen aquí i que poden servir per a la causa en què s'investiga, entre altres, l'expresident Carles Puigdemont.

Fonts fiscals han informat a Efe que el principal objectiu del viatge consisteix a "examinar totes les evidències i proves que puguin servir per a la causa que instrueix el Tribunal Suprem", per la qual son a la presó l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, l'exconseller Joaquim Forn i els líders sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

A més, s'han reunit amb representants de la Fiscalia per obtenir indicis que puguin resultar d'utilitat per a la causa, segons ha informat el ministeri públic.

Amb ells, han repassat informes policials que obren en causes com la que investiga el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el Govern cessat pels preparatius del referèndum de l'1-O.

Aquest procediment transcorre de forma paral·lela a la causa que actualment instrueix el Tribunal Suprem, una vegada va assumir la competència que abans tenia l'Audiència Nacional, que s'ha quedat amb la investigació sobre l'actuació dels Mossos en el procés i que incloul'exmajor dels Mossos Josep Lluis Trapero i la seva intendent Teresa Laplana com a investigats.

Al TSJC hi ha el "nucli central de les proves"

Segons les fonts consultades per Efe, és al TSJC "on hi ha el nucli central de les proves". Zaragoza i Cadenas també han examinat les dades que obren en la causa que investiga el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona contra els preparatius del referèndum il·legal de l'1-O, que va motivar la detenció de diversos ex alts càrrecs del Govern català i diversos registres, entre ells el de la Conselleria d'Economia el 20 de setembre.

Notícies relacionades

Va ser just en aquest registre on es va produir el setge a la Guàrdia Civil amb la presència dels líders sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en presó incondicional des del 16 d'octubre.

El titular d'aquest jutjat d'instrucció també investiga, en una causa paral·lela, les denúncies per revelació de secrets pel suposat ús irregular de dades personals en l'enviament de cartes per configurar les meses electorals a la capital catalana.