CAMPANYA ELECTORAL

El PPC vol disminuir els 391 organismes de la Generalitat

Albiol pretén reduir fins a un 60% els càrrecs de confiança

zentauroepp41225647 albiol mercadillo el prat    foto danny caminal171207124816

zentauroepp41225647 albiol mercadillo el prat foto danny caminal171207124816

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

El candidat dels populars, Xavier García Albiol, va anunciar aquest dimecres que si arriba a la Generalitat tancarà o fusionarà els 391 organismes i societats que té l'administració pública catalana. La proposta respon a la seva voluntat de posar "punt final" a tot allò que va edificar el Govern de Junts pel Sí, allò que qualifica de "xiringuitos independentistes" i que, segons ell, "no serveixen per a res" i només es dediquen a "pagar nòmines dels que parlen malament d'Espanya". També pretén reduir fins a un 60% els càrrecs de confiança i de direcció de la Generalitat per "donar assessorament o suport gens justificat a dirigents d'ERC i del PDECat".

Seguint la seva estratègia de trepitjar molt carrer, Albiol es va passejar pel mercat de Sant Cosme, al Prat de Llobregat (Baix Llobregat), per exemplificar el que considera un duel de realitats. D'una banda, les persones que va trobar en la seva ruta en aquest barri humil, que va qualificar de "catalans normals, amb problemes i inquietuds normals, que l'únic que pretenen és viure en pau amb el màxim de llibertat i naturalitat". D'una altra, els que "van pelegrinar" a Brussel·les, deixant-se portar per un "encantador de serps", en al·lusió a Puigdemont, per defensar uns dirigents "que han intentat portar a terme un cop d'Estat".

Un vot, un polvoró

"¿Vol un polvoró?", preguntava Albiol a tot aquell que es trobava. "Agafi: un vot, un polvoró. Ja està preparat, no s'equivoqui de papereta", advertia després de l'assentiment. "Ah, per endolcir la vida", responien alguns.

Notícies relacionades

El popular s'interessava en especial pel lloc d'origen i atenia tots els dubtes. "¿Per què no tanquen Puigdemont?", li va llançar una dona. "Perquè no està condemnat. Quan torni aquí ja l'agafaran. Ara no pot manar res. Ja pot fer voltes per Europa perquè no les farà per Espanya", va dir.

"No parlis més que et prendran la paga", la va alertar una fidel companya del mercat, davant l'allau de preguntes al candidat. "Al contrari, som la garantia que no te la prenguin", va somriure Albiol.