CAMPANYA ELECTORAL

Albiol: "No hi ha res més conservador que ser independentista"

El candidat popular crida els joves a "alçar la veu" per posar "punt final" a l'independentisme

zentauroepp41210306 el l der del ppc  xavier garcia albiol  aquest dimecres 06 1171206111801

zentauroepp41210306 el l der del ppc xavier garcia albiol aquest dimecres 06 1171206111801 / Roger Pi de Cabanyes

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Presentat com "el nostre capità", les joventuts del PP han rebut aquest dimecres Xavier García Albiol, en un acte a l'Hotel Alexandra per assegurar-li que "compta amb el millor exèrcit" per enfrontar els pròxims comicis en què els populars pretenen canviar el rumb polític de Catalunya. Albiol els ha animat a "alçar la veu" per "posar punt final" a l'independentisme, que ha considerat "conservador, antic i passat de moda" perquè, per ell, significa "seguir el corrent del poder establert, apostar pel de sempre i no voler millorar ni obrir-se al món".

El candidat dels populars s'ha referit al PP com el partit "que millor representa la Constitució" i ha assegurat que la proposta dels independentistes és "letal" perquè significa "el contrari" als valors que representa la Carta Magna: "Tancar-se en un mateix, aïllar-se del món, viure al marge de la realitat i negar les oportunitats als més joves". Albiol ha demanat als seus fidels joves "un esforç de mobilització" el 21-D perquè considera que són "els que més s'hi juguen en els pròxims anys" i perquè no poden deixar el seu futur "en mans dels avorrits i dels que els han portat a aquesta situació".

Ni un pas enrere

"Avui és el dia dels demòcrates", ha començat el president nacional de Noves Generacions (NNGG), Diego Gago, coincidint amb la celebració del Dia de la Constitució, i ha recordat els pares de la Carta Magna, Manuel Marín i Miguel Ángel Blanco, com a grans lideratges, especialment aquest últim, a qui s'ha referit com el "defensor de la llibertat". "Els joves no permetrem fer ni un pas enrere en el nostre règim de llibertats", ha advertit, i ha considerat que els polítics que enfronten la societat "no es mereixen representació" parlamentària.

Notícies relacionades

Gago ha contraposat "l'endarreriment i la divisió" que per ell representen els partits independentistes amb "l'avanç i el progrés" que "promou" el PP. També s'ha enorgullit que els joves "hagin sortit al carrer per dir a la Generalitat que per la via de la il·legalitat no es pot caminar". 

Trepitjant els carrers

En la seva estratègia de trepitjar molt els carrers, Albiol ha assistit després a la manifestació convocada per 'Espanya i Catalans' per la Via Laietana de Barcelona, per commemorar els 39 anys de la Constitució. Acompanyat per milers de manifestants amb banderes espanyoles, i entre crits de "Puigdemont a prisión"No som fatxes, som espanyols" o "Jo soc espanyol", el popular ha protagonitzat la capçalera sota el lema "Constitució espanyola: la llei de tots. Amb la Constitució, per la concòrdia". També s'han deixat veure la vicesecretària d'estudis i programes, Andrea Levy, i el president del grup municipal dels populars a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz.