MANIFESTACIÓ A BARCELONA

Milers de persones surten al carrer en defensa de la Constitució

Convocats per España i Catalans han desfilat pel centre de Barcelona amb crits de "Puigdemont, a la presó"

Els manifestants s’han dirigit cap a la plaça de Sant Jaume. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Lorenzo s'ha despertat ben d'hora per arribar a temps a la convocatòria. Ha conduït 350 quilòmetres, unes quatre hores, per l'AP-7, perquè "tenia un capritx": entonar melodies amb el seu saxofon soprano al llarg de la manifestació convocada a Barcelona per commemorar els 39 anys de la Constitució. Preferia celebrar aquest dia a Catalunya per "aixecar l'ànim" dels catalans a causa de la convulsió política.

Com ell, milers de persones han desfilat aquest dimecres per la Via Laietana de Barcelona. A crits de "Puigdemont, a la presó""No som fatxes, som espanyols" i "Jo soc espanyol", han omplert els carrers de banderes espanyoles per defensar la unitat d'Espanya, convocats per la plataforma España i Catalans.   

La sintonia en mode repetició d'Y viva España , de Manolo Escobar, ja convertida en himne de les manifestacions unionistes, ha animat l'ambient, i els assistents, taral·lejant i movent els malucs, han marxat amb cartells en què es podia llegir "Junts", "El 21-D és el teu torn", "Minoria colpista, ¡feixistes!", "Amb extremisme no hi ha democràcia". També s'han pogut veure imatges de Puigdemont convertit en caganer, per la idoneïtat amb les dates i ninots de burla al president i els consellers destituïts per trobar-se a Brussel·les o en presó preventiva.  

El PPC protagonitza la capçalera

Notícies relacionades

A la capçalera de la marxa s'han situat el candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, la vicesecretària d'estudis i programes, Andrea Levy, el president del grup municipal dels populars a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, el portaveu de Ciutadans al consistori barceloní, Paco Sierra, i el president d'Empresaris de Catalunya, Josep Bou, entre altres. Tots ells han sostingut la pancarta Constitució espanyola: la llei de tots. Amb la Constitució, per la concòrdia.

Abans del tret de sortida de la manifestació, el vicepresident de la plataforma convocant, Ángel Hernández, ha alertat que la Carta Magna "pot tornar a estar en perill" després de les eleccions del 21-D i ha fet una crida a defensar-la per evitar que els partits independentistes "la tornin a trencar". De la mateixa forma s'ha expressat Albiol: "A partir del dia 21 hem de donar continuïtat a aquesta manifestació i a l'aplicació de l'article 155 per part del Govern de Mariano Rajoy que ha possibilitat que aquells que intentaven portar a terme un cop a l'Estat no se surtin amb la seva", ha manifestat.