investigació

La policia busca a l'Idescat el cens de l'1-O

Els agents intenten saber com va elaborar el Govern el cens i va accedir als DNI dels ciutadans

L’objectiu és saber com va elaborar el cens el Govern amb els DNI dels ciutadans. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha entrat aquest matí a la seu de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) de la Generalitat buscant documentació relacionada amb el cens utilitzat per al referèndum de l'1 d'octubre. Segons han informat fonts pròximes a la investigació, el requeriment ha sigut ordenat pel titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que instrueix una causa sobre els preparatius del referèndum d'independència que va suspendre el Tribunal Constitucional.

Notícies relacionades

La intenció dels agents és saber com va elaborar el Govern el cens i va accedir als DNI de ciutadans tot i que el Tribunal Constitucional havia ordenat suspendre tota activitat al voltant del referèndum. Qualsevol implicat en l'organització del cens al voltant de l'1-O podria tenir conseqüències penals. 

L'Idescat és l'organisme oficial d'estadística de la comunitat autònoma de Catalunya. Es responsabilitza de les funcions de planificació, normalització, coordinació i gestió del sistema estadístic català. És un organisme autònom de caràcter administratiu, adscrit al Departament d'Economia i Finances de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, amb autonomia administrativa i financera i amb plena capacitat d'obrar en l'àmbit de les seves competències, d'acord amb la llei.