CAMPANYA ELECTORAL

Albiol alerta que una victòria independentista el 21-D suposaria un "infern"

Els populars es mostren com una força decisiva per edificar un possible govern constitucionalista

lainz41192150 barcelona 04 12 20127    pol tica    xavier garc a albiol  c171205001514

lainz41192150 barcelona 04 12 20127 pol tica xavier garc a albiol c171205001514 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El candidat del PPCXavier García Albiol, ha advertit aquest dimarts que si l'independentisme torna a tenir majoria al Parlament "els catalans que se sentin espanyols viuran en un infern". "Se'ns intentarà excloure de la societat, se'ns forçarà que ens en anem amargats de Catalunya", ha remarcat el popular, per animar a "fer cues a les urnes el 21-D" perquè els independentistes "no se surtin amb la seva".

Albiol ha defensat "un acord sense complexos ni regats" entre les forces constitucionalistes i ha reivindicat el seu partit com una força decisiva, en un esmorzar informatiu amb una trentena de membres de l'associació Empresaris de Catalunya. "No hi pot haver acord sense la necessària participació d'un PP fort. Ciutadans i el PSC ja poden treure 30 o 40 diputats, que no governaran. Qui marcarà i condicionarà els acords no serà un partit tan poc fiable com és Catalunya En Comú - Podem sinó el PPC", ha emfatitzat. Així, ha cridat a deixar els comuns "fora de qualsevol poder de decisió" perquè un pacte amb ells "pot portar del foc de l'independentisme a les brases del populisme":

"Es manipula la història de la nostra terra"

Notícies relacionades

Seguint la seva ofensiva contra l'escola pública catalana, el candidat popular ha assegurat que "hi ha una part que es dedica a adoctrinar en lloc d'educar" perquè "es dediquen a fer que els nens creixin amb una idea molt clara a nivell ideològic". Albiol ha avançat que una de les seves propostes és reforçar l'alta inspecció a Catalunya i que algunes matèries troncals, com Història, Geografia i Ciències, siguin comunes a totes les Comunitats Autònomes. "El que està passant a Catalunya és que s'està manipulant la història de la nostra terra i això és totalment inadmissible", ha dit. 

Davant l'atenta mirada del president de l'entitat, Josep Bou, que sempre s'ha mostrat clarament en contra de la independència, Albiol ha insistit que els consellers cessats estan a la presó "pels seus actes": "A Junqueras no l'han empresonat per ser independentista, perquè Rufián diu el que diu al Congrés i no està a la presó. L'han empresonat per provocar un cop d'Estat", ha remarcat provocant forts aplaudiments dels assistents.