PDECat i ERC insisteixen en el "diàleg i negociació" després del 21-D

Marta Rovira afirma que la seva força sempre "ha promogut la bilateralitat"

Pascal apunta que l'independentisme "ha de buscar altres formes de seguir endavant"

zentauroepp41055308 barcelona  barcelones   23 11 2017  politica    presentaci n171123135854

zentauroepp41055308 barcelona barcelones 23 11 2017 politica presentaci n171123135854 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

La número dos de la candidatura d'ERC, Marta Rovira, ha asseverat avui que la seva formació aposta "pel diàleg i la negociació" amb el Govern central després del 21-D, i ha al·legat que "mai" han fet proclames a favor de la unilateralitat, sinó que obeïen "mandats" de la ciutadania. També la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha descartat aquest dijous que l'independentisme aposti per la unilateralitat després de les eleccions del 21 de desembre: "No estem en aquesta pantalla".

Rovira, en la presentació de la candidatura republicana, que inclou Demòcrates de Catalunya, Avancem i MES, entre altres forces, no ha ofert detalls de quin serà el programa d'ERC ni dels punts compartits amb les altres forces independentistes, però ha defensat que la seva formació "mai ha fet proclames a favor de cap unilateralitat".

La seva justificació és que ERC va firmar en l'anterior legislatura un "contracte" amb els electors i que va actuar per complir amb el contracte de forma "multilateral", per la relació que tenia amb aquests electors, i amb la consigna d'"obeir els mandats democràtics emanats de les urnes".

De cara a la pròxima legislatura, ha dit que esperen renovar aquest contracte i que apostaran per "negociació i diàleg" després de les eleccions del 21-D, en què surten com a favorits.

Respecte al resultat

Notícies relacionades

Ha assenyalat que un dels punts en comú que s'estan negociant amb el PDECat és requerir a l'Estat "el respecte al resultat electoral", és a dir, "l'obertura d'una via de diàleg i negociació" amb el Govern central per implementar el mandat de les urnes. "Això implica bilateralitat, que és el que sempre hem promogut", ha afegit Rovira.

En la mateixa línia s'ha expressat la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en una entrevista a la Cadena Ser. Pascal ha admès, respecte a l'independentisme: "Ens falta l'efectivitat i sobretot créixer en majoria". Ha assumit, així mateix, que s'ha acabat l'etapa de la unilateralitat: "Crec que en aquesta fase del procés ens toca buscar noves formes per seguir endavant".