RESPOSTA AL PDECAT

Catalá denuncia atacs en cases de jutges i fiscals a Catalunya

El ministre de Justícia apunta a pintades, atemptats contra el patrimoni i fins i tot talls de subministrament elèctric

La fiscal en cap de Barcelona denuncia que uns desconeguts van irrompre a la seva vivenda del Pirineu

Catalá ha fet aquestes afirmacions en la seva resposta al ple del Congrés a una interpel·lació del parlamentari del PDECat Jordi Xuclà. / JUAN MANUEL PRATS / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va assegurar ahir que domicilis de jutges i fiscals a Catalunya han sigut objecte de pintades, atemptats contra el patrimoni i fins i tot talls de subministrament elèctric. Els últims atacs haurien tingut lloc el cap de setmana passat. La mateixa fiscal en cap de Barcelona, Anna Maria Magaldi, va denunciar que uns desconeguts van entrar a la seva segona residència, al Pirineu, van tallar la calefacció i van desconnectar l’antena de televisió, després de forçar el traster on hi ha la caldera.

Catalá va respondre així, en el ple del Congrés, a una interpel·lació del parlamentari del PDECat Jordi Xuclà, que el va emplaçar a demanar perdó per l’ús de «les porres» l’1-O. Pel ministre, els que s’han de disculpar són aquells que han alimentat «la confrontació social i el conflicte» i els que sembla que no volen viure en llibertat i democràcia. En lloc d’això, ha afirmat, prefereixen viure «còmodament en una societat que amenaça, coacciona i limita els drets dels discrepants».

«No conec cap constitucionalista que hagi anat a amenaçar, a coaccionar o a pintar la façana de cap independentista. I sí molts independentistes que han fet escraches als jutges, pintades als comerços i a les vivendes i han tallat els subministraments d’energia a servidors públics com jutges i fiscals», va manifestar.

Notícies relacionades

Pel que fa a la denúncia de la fiscal, els Mossos d’Esquadra ja estan investigant els fets. Els intrusos van causar desperfectes en el sistema de calefacció, el reg per aspersió i els cables de la televisió, però no es van emportar res del domicili. Els agents investiguen, doncs, si la violació de la vivenda de Magaldi pot estar vinculada al paper de la fiscalia en el procés independentista, segons informa Efe. Si es confirma, els intrusos podrien ser acusats d’un delicte d’incitació a l’odi, entre altres.

Peticions de trasllat

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, va revelar dimarts passat que diversos jutges destinats a Catalunya han demanat el seu trasllat per la «situació de tensió personal» desencadenada pel procés independentista.