El PSOE demana al Govern que expliqui al Senat l'aplicació del 155

Els socialistes volen que l'Executiu informi de les mesures que s'estan posant en marxa a Catalunya abans del 21-D

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSOE ha sol·licitat al Senat la compareixença del Govern perquè expliqui com s'estan aplicant les mesures d'intervenció autoritzades per la Cambra alta a l'empara de l'article 155 de la Constitució, una vegada transcorregut "un termini prudencial" des que es van començar a aplicar a finals d'octubre.

El portaveu del Grup Socialista, Ander Gil, ha recordat que el suport del seu partit a la intervenció a Catalunya "no suposava un xec en blanc". "Com a oposició hem de fer un seguiment exhaustiu de totes les mesures que s'estan desenvolupant", ha afegit.

El PSOE planteja que la compareixença tingui lloc a la comissió conjunta del Senat creada específicament per revisar la proposta que va enviar el Govern a la Cambra alta. Gil ha assegurat que no proposen una data, però que haurà de ser "com més aviat millor", entre altres motius per l'arrencada el 5 de desembre de la campanya per les eleccions autonòmiques.

La vicepresidenta o el secretari d'Estat

El portaveu ha afegit que tampoc exigeixen un compareixent, que podria ser la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, o la seva mà dreta en els assumptes territorials i en l'aplicació del 155, el secretari d'Estat Roberto Bermúdez de Castro.

Notícies relacionades

L'autorització de la Cambra ja incloïa que el Govern informés el Senat cada dos mesos de l'aplicació de les mesures, però aquest termini es complirà una vegada transcorregudes les eleccions autonòmiques del 21 de desembre, i per això el PSOE entén que la compareixença s'ha de produir abans.

"Exigim eficàcia en la gestió de l'article 155. Ho fem de manera autònoma i com a oposició responsable, amb una proposta oberta. Volem que el Govern informi, doni detalls, llum i taquígrafs sobre totes i cadascuna de les mesures que s'estan implementant", ha afegit el portaveu.