CAUSA PER REBEL·LIÓ

Forn demana la llibertat recordant que va acatar el 155 quan es va acomiadar del personal d'Interior

El recurs sosté que no valen declaracions davant el jutge davant la demostració que va fer de l'acatament

Es remet a les futures eleccions i nega risc de fuga, perquè ell va tornar des de Brussel·les al ser citat

rjulve40785388 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171103181746

rjulve40785388 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171103181746 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L'exconseller d'Interior Joaquim Forn no ha dubtat a seguir els passos dels seus excompanys de gabinet Jordi Turull i Josep Rull. En la línia oberta per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres membres de la Mesa, imputats per rebel·lió, recorda que ell va acatar l'article 155 en el recurs d'apel·lació amb què sol·licita a la Sala Penal de l'Audiència Nacional la seva excarceració.

La impugnació assenyala que es "podria caure en la temptació d'argumentar-se que els membres de la Mesa del Parlament van declarar i, segons sembla, van manifestar acatar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, cosa que minimitzaria l'al·legat risc de reiteració delictiva", motiu pel qual, a diferència del deposat Govern, van quedar en llibertat sota fiança després de declarar davant el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena. 

Però afegeix que aquest risc "no depèn del que digui un investigat, que no té cap obligació de dir veritat". No obstant, Forn va demostrar que acatava aquest article a l'anar a la Conselleria d'Interior, reunir tot el personal i acomiadar-se'n. "És aquesta realitat l'única que es pot tenir en compte per valorar si va acatar o no el seu cessament i no declaracions que pugui fer en qualitat d'investigat", assenyala la impugnació.

Recorda que, a més de l'arrelament familiar que té i la falta de possibles per fugir, ell va tornar a Espanya des de Brussel·les quan va saber que havia sigut citat per la magistrada Carmen Lamela, que va decretar el seu ingrés a la presó juntament amb la resta del Govern. Afegeix que desconeix si hi ha una "caixa de resistència" per part de les entitats sobiranistes "amb aquests objectius". Per això, "en el seu full de ruta vital l'aventura de la fuga és inimaginable".

Pròximes eleccions

Notícies relacionades

El recurs també es remet al "marc d'unes eleccions i el desenvolupament polític futur" que "apunta a solucions de compromís i entesa" per reclamar la llibertat. 

La defensa de Forn sosté que al no tenir cap càrrec en l'actualitat es presenta difícil que pugui tornar a delinquir encara que fos excarcerat, i nega que en algun moment ell instigués un aixecament tumultuari o arengués o instigués les masses. En aquest sentit, reprodueix declaracions seves contràries a l'ús de violència.