CAMÍ DE LES URNES

Espadaler: "Després del 21-D s'haurà d'arribar a pactes difícils d'explicar"

L'exdirigent d'Unió considera que aquests acords han de buscar "la unitat i el diàleg normal amb Espanya i Catalunya"

Es mostra partidari de formar part d'un eventual Govern encapçalat per Iceta

zentauroepp40861751 politica  rueda de prensa de psc y units per avan ar avanzar171108140744

zentauroepp40861751 politica rueda de prensa de psc y units per avan ar avanzar171108140744

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exsecretari general d'Unió Democràtica de Catalunya i número 3 de la llista del PSC per a les eleccions del 21-D, Ramon Espadaler, ha afirmat aquest dilluns que després dels comicis serà necessari arribar a pactes "difícils de teixir i d'explicar" que tenen "un nord" molt clar: "La unitat en el si de Catalunya".

Espadaler ha detallat, durant una entrevista a Antena 3, que aquests pactes tindran com a objectiu buscar "la unitat i el diàleg normal amb Espanya i Europa" i "la moderació", i ha considerat que el líder i candidat dels socialistes catalans, Miquel Iceta, és la persona idònia per capitanejar aquests acords: "És un polítics professional capaç de gestionar situacions polièdriques".

"El que tenim al davant a Catalunya requerirà pactes molt importants entre sensibilitats molt diferents. Això no es reverteix d'un dia per l'altre", ha afegit el també exconseller d'Interior, que ha afegit que l'independentisme s'ha d'expressar a les urnes i no als carrers.

Al Govern

L'exdirigent d'UDC s'ha mostrat partidari d'entrar en un eventual Govern encapçalat per Iceta perquè, al seu parer, el líder socialista és algú "capaç de subratllar els acords en lloc dels desacords".

Sobre el pacte electoral entre Units per Avançar -formació hereva de l'extinta Unió- i el PSC, Espadaler ha dit que no s'ha d'extrapolar a altres eleccions o a nivell municipal perquè només té sentit "per a aquesta legislatura".

Notícies relacionades

Preguntat per si el pacte contempla diversitat de vot al Parlament, Ramon Espadaler ha assegurat que "la norma és la votació conjunta", encara que en alguns aspectes poden arribar a tenir "un vot matisat".

Units per Avançar ha arribat a un acord amb el PSC perquè membres de la seva formació s'incorporin a les llistes socialistes per al 21-D. Així, Espadaler és el número 3 per Barcelona, i l'exportaveu d'Unió Montserrat Surroca, la número 2 per Girona.