CONGRÉS DELS DIPUTATS

Ana Pastor amonestarà Rufián per treure unes manilles al Congrés

La presidenta vol "preservar la bona imatge" de la Cambra baixa

No és la primera vegada que el cita ni que el reprèn

Gabriel Rufián mostra unes manilles al president del Govern / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha explicat aquest dijous que ha decidit citar el portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, per amonestar-lo pel seu comportament a l'última sessió de control, amb l'objectiu de "preservar la bona imatge" de la Cambra baixa i per "respecte" a la institució.

Així ho ha assegurat Pastor a preguntes dels periodistes a l'arribar a un esmorzar informatiu després que ahir confirmés que convocaria Rufián al seu despatx per amonestar-lo per la seva actitud en l'últim ple, en què va esgrimir unes manilles en protesta per l'empresonament dels exconsellers del Govern català.

Fonts parlamentàries han assegurat que Rufián "no pot mostrar aquesta falta de respecte al conjunt de la Cambra" i per això la presidenta li vol cridar l'atenció personalment.

Diputat reincident

L'últim episodi es va produir ahir en el moment en què el diputat d'ERC preguntava al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, per les últimes intervencions policials a Catalunya i atacava el Govern per la seva actuació.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que Pastor cita el diputat independentista al seu despatx per adevrtir-lo per la seva actitud i tampoc és la primera vegada que li retreu la seva conducta en un ple.

L'última també va ser en una sessió de control fa uns mesos quan va dir "miserable" i "irresponsable" al ministre de l'Interior i es va negar a retirar aquestes paraules del diari de sessions després que Pastor li donés l'oportunitat de fer-ho.