PRIMER JUDICI DE LA 'PÚNICA'

Marjaliza afirma que Granados li va demanar destruir documents de 'Púnica': "Crema'ls un dia de boira"

"No, no ho llencis, crema-ho perquè la bossa la poden enxampar", assegura que li va demanar

L'empresari va batejar com a "futur" a la seva llibreta l'expolític del PP

Hi podria haver una desena de polítics, de tots els partits, implicats en aquest cas de corrupció. / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

El constructor i cervell de la trama PúnicaDavid Marjaliza, ha explicat aquest dijous, en la tercera sessió del judici per la xivatada que se li va fer al seu exsoci Francisco Granados, que guardava una llibreta en què s'apuntaven regals, obsequis i tota mena de pagaments en b que va fer des del seu entramat a diverses figures, entre elles al polític madrileny, a qui es referia amb el sobrenom de "futur".

L'empresari, que ha declarat com a testimoni en aquesta peça coneguda com a Talamino, ha dit que els regals fets a Granados van quedar anotats en un quadern on també s'apuntaven les entrades i sortides de diners, les dates i els beneficiaris d'aquestes quantitats. Granados era conegut com a "futur", mentre que el també exalcalde de Valdemoro José Miguel Moreno era "futur 2".

Marjaliza, que ha assegurat que no ha pactat "absolutament res" amb el ministeri fiscal, ha explicat que el que va ser el seu soci li va trucar el 6 de setembre -l'endemà de ser advertit pel guàrdia civil José Manuel Rodríguez Talamino que hi havia una investigació sobre aquests fets- i li va dir que s'estaven "fent coses, seguiments o alguna cosa" a la porta de la seu dels seus negocis, a Pinto.

Segons la conversa telefònica, mantinguda el 6 de setembre del 2014, es van celebrar fins a "quatre o cinc" trobades físiques entre els exsocis a partir de les quals Marjaliza va decidir prendre una sèrie de precaucions, entre elles canviar els telèfons, formatejar els discos durs del seu ordinador i el de la seva secretària, Ana María Ramírez, i transportar els diners en metàl·lic a Madrid.

L'exsecretari general del PP madrileny li va dir, concretament, que l'advertència que havia rebut la nit anterior "tenia molt mala pinta" i per això li va demanar que cremés "en un dia de boira" tots els documents que amagava a les seves oficines, ubicades a l'edifici Éboli. Entre ells destaca informació sobre la Comunitat de Madrid, licitacions i factures no declarades.

Pagaments de fins a 50.000 euros

Notícies relacionades

Després ha testificat Ana María Ramírez, que ha confirmat l'existència de la llibreta en què durant els últims 15 anys van anotar "tots els mesos" quantitats que oscil·laven entre els 20.000 i els 50.000 euros, encara que no ha aclarit a quin concepte responien ni qui eren els beneficiaris, al marge dels dos exregidors de Valdemoro. "Eren grans quantitats de diners", ha dit a preguntes de les parts.

La que va ser la mà dreta de Marjaliza també ha reconegut que va guardar sota el seu matalàs molta informació sobre comptes bancaris a l'estranger a petició del constructor, que va decidir no cremar aquesta informació. Tant Marjaliza com Ramírez estan imputats en la peça principal de la trama Púnica, que segueix instruint el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional.