'TRAMA PÚNICA'

Granados es queixa que Marjaliza no estigui acusat en el primer judici de 'Púnica'

L'exdirigent del PP s'enfronta a tres anys de presó

undefined40940613 granados-buena171114112033

undefined40940613 granados-buena171114112033 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

La defensa de l'exconseller madrileny Francisco Granados s'ha queixat aquest dimarts en el primer judici del cas Púnica que celebra l'Audiència Nacional que el presumpte aconseguidor de la trama, David Marjaliza, no estigui assegut al banc dels acusats al costat del que va ser el seu soci.

Durant les qüestions prèvies del judici que celebra la secció primera de la Sala Penal, l'advocat de Granados, Javier Vasallo, ha demanat la nul·litat per "falta absoluta de motivació" d'algunes de les proves i ha protestat sobre l'absència de Marjaliza en el procés.

Segons el lletrat, "David Marjaliza és l'única persona que va poder obtenir algun lucre" de la xivatada que li va fer el guàrdia civil José Manuel Rodríguez Talamino a Granados i a un exassessor de la Comunitat de Madrid, els tres acusats per un delicte de revelació de secrets pel qual la fiscalia demana tres anys de presó.

Aquest lucre seria el de la destrucció de proves i de documentació de la trama per part de Marjaliza, a qui ha qualificat de "peça fonamental" en la xarxa i ha destacat que és "l'únic que ha pres mesures des del 2013" encaminades a ocultar les seves activitats.

Segons el lletrat, quan Marjaliza va prestar declaració en instrucció durant 13 hores en què va donar molts dels detalls de la trama corrupta i que li va valer sortir de presó un any i mig abans que Granados, el jutge i la resta de parts es van "dignar a alliberar" de responsabilitats el presumpte aconseguidor de la Púnica del procés.

Notícies relacionades

L'advocat també ha demanat la nul·litat de totes les intervencions telefòniques perquè, al seu parer, vulneren el dret d'intimitat i del secret de les comunicacions dels acusats. Aquestes "s'haurien d'haver autoritzat a través d'actes concrets", però, no obstant, segons el seu al·legat, "infringeixen les regles més elementals del control jurisdiccional que va haver de prendre el jutjat d'instrucció".

L'Audiència Nacional jutja des d'aquest dimarts la presumpta xivatada que Talamino va fer a Granados el setembre del 2014 sobre l'operació Púnica que el va portar a la presó un mes després i que, segons la fiscalia, li va permetre destruir proves i amagar diners en efectiu no declarat, com el milió d'euros que va amagar a l'altell d'una habitació dels seus sogres.