CANDIDATURA DEL PDECAT

El PDECat dona allargues al Govern de concentració que proposa ERC

Pascal també fa autocrítica: "Hem de ser més" i "fer-ho bé"

Héctor López Bofill, Laura Borràs i Martí Anglada s'integren en la llista de Puigdemont

zentauroepp40589237 barcelona 18 10 2017   congreso extraordinario del partit de171019091805

zentauroepp40589237 barcelona 18 10 2017 congreso extraordinario del partit de171019091805 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Un cop aclarida la fórmula amb què el PDECat concorrerà als comicis del 21-D (sota el paraigua de Junts per Catalunya, però amb un control directe per part de la formació), el partit hereu de Convergència es troba immers en la preparació de la llista que portarà per nom Junts per Catalunya i liderarà Carles Puigdemont. És més, el consell nacional del partit ha aprovat aquest dimecres a la nit donar carta blanca a l'expresident i Marta Pascal, David Bonvehí i Artur Mas perquè confeccionin la candidatura. El termini d'inscripció venç divendres.

Està pràcticament confirmada la presència del jurista i escriptor Héctor López Bofill (per Tarragona), la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i l'exdelegat del Govern a França i excorresponsal de TV-3 Martí Anglada. Mentrestant, la coordinadora general, Marta Pascal, ha aigualit la possibilitat d'un Govern de concentració després dels comicis, com proposa ERC al PDECat, i ha seguit fent autocrítica respecte a l'actuació de l'independentisme les últimes setmanes.

Representants de l'esport

Respecte a les llistes, el PDECat també està interessat a incloure en la seva candidatura representants del món de l'esport, en concret algú vinculat a l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta, i està temptejant gent pròxima a ERC. Un altrefitxatge que s'està negociant és el del president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchezen presó preventiva per ordre de l'Audiència Nacional, que l'està investigant per un presumpte delicte de sedició. No falten veus pròximes a l'ANC que veuen de forma crítica que Sànchez aposti per una de les tres llistes independentistes que concorreran als comicis.

La llista també inclourà els consellers cessats del PDECat empresonats o a Brussel·les, a més d'alcaldes del partit. També podria acollir els actuals diputats que vulguin repetir. En canvi, independents com Oriol Amat han decidit no continuar, així que posen el punt final a la seva experiència política sota el paraigua de Junts pel Sí.

¿Govern de concentració? Primer guanyar

Notícies relacionades

Respecte dels plans estratègics, la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha deixat en suspens la possibilitat d'un Govern de concentració com li ha proposat la secretària general d'Esquerra Republicana al president cessat, Carles Puigdemont, en una trobada a Brussel·les aquest dimarts. "No sé si el farem, aquest Govern de concentració, primer hem de guanyar" les eleccions, ha apuntat Pascal en declaracions a Catalunya Ràdio.

En l'entrevista, Pascal també ha fet autocrítica: "Teníem fortalesa però no prou per arribar al final". "La CUP ens ha tensionat moltíssim", ha afegit, cosa que segons la dirigent sobiranista ha obligat Junts pel Sí a fer "sobreesforços". "Ens hem obert poc, ens hem tancat", ha subratllat la dirigent sobiranista. Pascal ha recomanat: "hem de ser més", i "controlar molt bé els tempos" perquè "no ho tenim fet de seguida", en relació amb la independència. Pascal també ha apel·lat a "fer-ho bé". I ha subratllat tres aspectes clau del pla de Junts per Catalunya per a la pròxima legislatura: recuperar la Generalitat, treure de la presó els consellers reclosos i fer desaparèixer les causes judicials contra l'independentisme.