LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

La comissió del Congrés dels Diputats sobre la caixa b del PP, en directe

La compareixença de l'actual cap de la CITCO, José Luis Olivera, arriba després de la intervenció de Morocho

GRAF351  MADRID  14 11 2017 - El comisario Jose Luis Olivera  quien fuera maximo responsable de la Unidad de Delitos Economicos y Fiscales  UDEF  durante la investigacion de la trama  Gurtel   antes de comparecer hoy en el Congreso en la comision de investigacion sobre la financiacion del PP  En la imagen  Olivera  c  junto al presidente de la comision  Pedro Quevedo Iturbe  d   y la vicepresidenta Beatriz Escudero  antes de su comparecencia  EFE Juan Carlos Hidalgo

GRAF351 MADRID 14 11 2017 - El comisario Jose Luis Olivera quien fuera maximo responsable de la Unidad de Delitos Economicos y Fiscales UDEF durante la investigacion de la trama Gurtel antes de comparecer hoy en el Congreso en la comision de investigacion sobre la financiacion del PP En la imagen Olivera c junto al presidente de la comision Pedro Quevedo Iturbe d y la vicepresidenta Beatriz Escudero antes de su comparecencia EFE Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

La comissió del Congrés que investiga el suposat finançament il·legal del PP ha citat aquest dimarts el comissari José Luis Olivera, responsable de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) quan va començar la investigació del cas Gürtelcas Gürtel i, en l'actualitat, cap del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO).

Olivera anirà a la Cambra just una setmana després que ho van fer els policies que van estar a càrrec de la investigació de la trama que liderava Francisco Correa, l'inspector en cap de la UDEF Manuel Morocho i l'excomissari general de Policia Judicial Juan Antonio González García.

El nom d'Olivera va sorgir durant la compareixença de González García, un policia ja jubilat que va ser apartat del seu càrrec amb l'arribada del Govern de Mariano Rajoy el 2011 i el nomenament d'Ignacio Cosidó com a director general de la Policia. El 2014, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va crear el CITCO per unificar els centres d'intel·ligència i millorar la coordinació policial.

El cap de l'UCO, el següent testimoni

Olivera, que havia sigut nomenat cap de la UDEF per González García, va passar a fer-se càrrec del CITCO. El seu nom ha aparegut en diverses ocasions com a candidat per ser màxim cap operatiu de la Policia, sobretot després de la jubilació el juny del 2016 d'Eugenio Pino, que va passar per una altra comissió d'investigació al Congrés i que encara segueix com a imputat als jutjats de la plaça de Castella pel pen drive fantasmapen drive amb proves sobre la família de l'expresident català Jordi Pujol.

Segons els plans de la comissió, el següent a explicar-se davant aquest òrgan, tot i que encara no s'ha concretat en quina data, serà el cap de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, Manuel Sánchez Corbí, i després començarà una ronda de compareixences de periodistes.

Després, periodistes

Estan programats Marisa Gallero, autora de Bárcenas, la caja fuerte; el que va ser director del diari El País Javier MorenoSergi Castillo Prats, autor, entre altres publicacions, de La trama valenciana de Gürtel; l'especialista en informació d'Interior Óscar López Fonseca i l'actual director d'El Español i abans d'El Mundo, Pedro José Ramírez.

Notícies relacionades

La comissió sobre el finançament del PP es va constituir al maig i, en aquests cinc mesos, només ha rebut els tresorers del PP, encara que no a tots perquè va faltar Álvaro Lapuerta per motius de salut, i els policies de la Gürtel Manuel Morocho i Juan Antonio González García.

Aquest òrgan va néixer amb un termini de funcionament de sis mesos i tot fa preveure que hauran de demanar més temps per acabar els seus treballs. De moment, els grups de l'oposició han congelat la citació de responsables polítics del PP, entre els quals es va parlar de convocar la cúpula del partit dels últims anys, incloent-hi el president Mariano Rajoy.