CAMÍ DE LES URNES

El PDECat i Puigdemont perfilen una "llista del president" transversal

El partit prestaria la infraestructura i la maquinària i podria prescindir de les sigles en els comicis del 21-D

zentauroepp40589237 barcelona 18 10 2017   congreso extraordinario del partit de171019091805

zentauroepp40589237 barcelona 18 10 2017 congreso extraordinario del partit de171019091805 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carles Puigdemont està determinat a concórrer a les eleccions del 21-D amb una llista unitària, però davant les reticències explicitades per part dels seus fins ara socis d'ERC, el seu partit ha optat per plantejar una llista sobiranista tan transversal com sigui possible i que inclogui noms de la societat civil i de diferents sensibilitats que transcendeixin les sigles del PDECat.

La plana major del PDECat, amb Artur Mas i Marta Pascal al capdavant, es van reunir amb l'expresident ahir dissabte a Bèlgica per perfilar una "llista del president", segons ha avançat 'La Vanguardia' i han confirmat a Efe i a l'ACN fonts del partit. Aquesta candidatura, no obstant, no es construiria sobre la base d'una agrupació d'electors com es va insinuar en un moment, sinó sobre la marca registrada el dia 7 de novembre passat pel PDECat com a coalició electoral, Partit Demòcrata-Pacte Democràtic, després de no aconseguir convèncer els republicans de reeditar la fórmula de Junts pel Sí. En cas de materialitzar-se la 'llista del president' podria modificar-se el nom de la coalició.

D'aquesta manera, el PDECat atén la petició de Puigdemont d'encapçalar una llista cívica, però conserva el suport de l'estructura i la maquinària del partit i també disposaria dels espais del PDECat en els debats electorals.

Marta Pascal, fora

En aquesta llista, podrien integrar-s'hi exconsellers del PDECat presos o desplaçats a Bèlgica, alcaldes i altres càrrecs del partit, així com perfils independents. En canvi, de la llista quedaria fora Marta Pascal, coordinadora general, per poder dedicar-se plenament a la tasca de consolidació del partit hereu de CDC, fundat el 2016.

Notícies relacionades

Segons apunten a Efe fonts del partit, malgrat la receptivitat mostrada ahir per Puigdemont cap a aquesta fórmula, no es pot donar res per tancat encara, entre altres coses perquè els impulsors de la llista unitària via agrupació d'electors segueixen recollint firmes per intentar que prevalgui la seva iniciativa.

Entre els promotors de l'agrupació d'electors hi ha dirigents històrics de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), com Pere Pugès o Jaume Marfany, així com l'exsecretari de relacions internacionals de CDC Víctor Terradellas i altres figures del sobiranisme com Miquel Sellarès o Miquel Strubell. La iniciativa, segons fonts sobiranistes, compta també amb suports de figures significatives del PDECat, com el president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, o l'exconseller de Presidència Francesc Homs.