Cas Gürtel

'El Bigotes' amenaça amb explicar la "cara B" de la 'Gürtel' mentre cou cebes a Soto del Real

"No hi són tots els que són, ni hi són tots els que han de ser-hi", ha afirmat el reu davant el jutge

Els caps de la Gürtel declaren davant la Comissió de les Corts. / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Álvaro Pérez El Bigotes ha hagut d'interrompre avui el curs de cuina que estava fent a la presó de Soto del Real per comparèixer per videoconferència en la comissió d'investigació de les Corts Valencianes que analitza, entre altres coses, els contractes presumptament irregulars d'Orange Market i la resta d'empreses de Francisco Correa amb Fira València.

“Estava en un curs de cuina i estàvem coent cebes, m'ho he perdut i després em fan exàmens”, ha explicat Pérez als diputats per demanar-los permís per acabar la seva compareixença. En un principi, s'havia negat a declarar per tenir causes pendents i a l'entendre que podia perjudicar-lo, però després El Bigotes ha promès al diputat socialista José Muñoz que quan els seus processos judicials acabin explicarà tota la veritat d'aquests casos.

“Tinc paraula i honor i un dia aniré no sé si a les Corts o seuré amb vostè perquè escolti la ‘cara b’ del disc que és, a vegades, molt mas interessant que la ‘cara a’. Hi ha moltes més cares. No són tots els que hi són, ni hi ha tots els que hi han de ser”, ha lliscat abans de demanar als presents que no es creguin “tot lo que diuen els mitjans”. A més ha assegurat que és millor esperar per revelar les dades ocultes “perquè amb el que està sortint avui a Espanya” a penes tindria repercussió.

Correa, l'esportista admirador de Trump

Pérez, Francisco Correa i Pablo Crespo estan actualment complint presó preventiva després que fa uns mesos fossin condemnats pel ‘cas FITUR’, que va jutjar manipulat del concurs dels estands de la Generalitat Valenciana per a la fira del turisme. Correa i Crespo també es van acollir al seu dret a no declarar, encara que en el cas del principal cap de les empreses de la trama Gürtel, ha assegurat que havia arribat a discutir amb el seu advocat per les ganes que tenia de comparèixer.

Després de detallar que es troba “molt fort” físicament i mentalment perquè fa “sis o set hores d'esport al dia”, Correa va fer una intervenció en la qual va assegurar que “ara en aquest país tot és corrupció” i que en el seu cas no es tracta més que d'“un muntatge d'un partit per fer mal a un altre per la via del nostre darrere”. El líder de la Gürtel es va alinear amb les tesis del president dels Estats Units de culpar els mitjans de comunicació de la percepció generalitzada de la corrupció.

“Tenim un president al planeta terra que és Donald Trump que ha començat a denunciar les televisions corruptes”, ha assenyalat Correa abans d'afirmar que “en aquest país també existeixen”. “Aquí hi ha televisions que només es dediquen a generar odi, en algunes és un carrusel de corrupció i no és així”, ha apuntat. “En aquest famós cas Gürtel no existeix tanta corrupció, és simplement una estratègia comercial”, ha apuntat.

Notícies relacionades

“Si en lloc de ser el PP fos qualsevol multinacional jo no estaria aquí assegut. ¿Com puc no regalar-li una corbata al president d'una multinacional la nit de Nadal, és el que fan totes les empreses del món?, ¿com podia no regalar-li un aniversari d'uns pallassos a Ana Mato i a Jesús Sepúlveda que són amics meus i no li costa un duro a la meva empresa?", s'ha preguntat retòricament.

Correa també ha promès acudir a donar la seva versió sobre els contractes de Fira València amb Orange Market, encara que ha lliscat que ell en aquella època estava centrat en els negocis que tenien a Amèrica i que eren responsabilitat d'Álvaro Pérez.