EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

L'alcaldessa de la Garriga rectifica i no carregarà a l'ajuntament el seu viatge a Brussel·les

Meritxell Budó es fa enrere arran dels "insults" i "amenaces" rebuts per confessar que els diners sortirien del ciutadà

zentauroepp40854125 bru01  bruselas  b lgica   07 11 2017   el expresidente de l171108195523

zentauroepp40854125 bru01 bruselas b lgica 07 11 2017 el expresidente de l171108195523 / STEPHANIE LECOCQ

1
Es llegeix en minuts

L'enrenou originat per la difusió que alguns dels alcaldes independentistes que es van desplaçar aquest dimarts a Brussel·les per recolzar el Govern cessat havien carregat el viatge als seus ajuntaments ha portat la regidora de la Garriga a rectificar. L'alcaldessa, Meritxell Budó (PDECat), que va confessar a EL PERIÓDICO que, en el seu cas i el d'altres, els diners havien sortit de l'erari públic, ha anunciat a Twitter que els 300 euros que va costar el seu desplaçament no aniran a compte, finalment, del ciutadà.

En el seu tuit, Budó assenyala que ha decidit "que l'ajuntament no es faci càrrec" del cost i "per tant, els 300 euros no es pagaran" des del consistori, després de "l'allau d'insults" i les "amenaces rebudes" i, "sobretot, per preservar" la institució "de qualsevol fet que es pugui produir pel fet de tramitar aquesta despesa".

Un acte "institucional"

Notícies relacionades

La regidora va reconèixer obertament que havia entès com "un acte institucional" el viatge a Brussel·les, juntament amb 200 alcaldes més, per reclamar la llibertat dels "presos polítics" i exhibir el seu suport a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i als exconsellers que són a Bèlgica. "Hi ha alcaldes que s'han pagat el bitllet i hi ha alcaldes a qui els l'ha pagat l'ajuntament. Ha sigut una decisió personal. En el meu cas, vinc en representació del meu ajuntament. He entès que és un acte institucional, que estic representant el meu municipi i la institució que represento i en aquest cas el paga l'ajuntament", va dir.

Aquest dimecres ha criticat que "l'única declaració" de les que va fer als mitjans de comunicació que els ha interessat hagi sigut "el fet que l'ajuntament hauria de pagar" les seves despeses. Després de fer-se enrere, assegura que seguirà representant "amb la mateixa intensitat i el mateix compromís" l'Ajuntament de la Garriga, el municipi i "la seva gent".