LA CARRERA ELECTORAL DEL 21 DE DESEMBRE

Puigdemont també demana una llista unitària per la independència de cara a les eleccions catalanes

"És el moment que tots els demòcrates s'uneixin", proclama el president deposat

40804331 601

40804331 601

1
Es llegeix en minuts
Efe

Carles Puigdemont, president deposat de la Generalitat, ha fet aquest dissabte una crida a conformar una llista unitària de l'independentisme de cara a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre a Catalunya, per a la qual ha difós un manifest i una recollida de firmes a través d'internet.

En un missatge al seu compte de Twitter, Puigdemont (que suposadament segueix a Bèlgica) proclama que "és el moment que tots els demòcrates s'uneixin".

Pocs minuts després de la publicació d'aquest missatge, la recollida de firmes 'on line' a la web llistaunitaria.cat ja havia superat els 2.000 suports a un manifest que assegura que "les eleccions imposades pel Govern espanyol el 21-D" són una elecció entre la "democràcia i la imposició", entre els partits sobiranistes i els "destructors de l'autogovern".

"Persecució judicial i linxament personal"

Notícies relacionades

El document denuncia a més la "persecució judicial i el linxament personal" instigats pel "nacionalisme espanyol" i que els exconsellers i els membres de la Mesa del Parlament són "avui perseguits per les idees polítiques que defensen" i no per la seva pertinença a un partit o a un altre.

Aquesta petició arriba després que el PDECat advoqués aquest divendres per una "llista de país" i que el mateix expresident assegurés des de Brussel·les que està disposat a ser candidat a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre, fins i tot "des de l'estranger".