Junts recupera Mas i Pujol en campanya per reivindicar el seu llegat

El que va ser predecessor de Puigdemont a la Generalitat anuncia que el votarà

Junts recupera Mas i Pujol en campanya per reivindicar el seu llegat

CARLOTA CAMPS

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"Votaré Puigdemont i votaré Junts". Aquesta mateixa frase ha sigut pronunciada en els últims dies per dos expresidents, Jordi Pujol i Artur Mas. Una cosa que semblava impossible fa no tant. Com impossible semblava sentir l’exaltació dels seus llegats, especialment del de Pujol, en els mítings de la candidatura de Carles Puigdemont. Però l’espai que un dia es va divorciar, amb jutjats pel mig, avui es comença a acostar. De moment, encara de manera tímida, però significativa.

No ha sigut d’un dia per l’altre. Pujol fa un temps que ha començat a sortir de l’ostracisme a què el va abocar la confessió dels diners d’Andorra. Primer, en la presentació d’algun llibre; després, en algun acte de la Generalitat, i així fins que es va deixar veure al costat de Xavier Trias les passades eleccions municipals. També Mas el va acompanyar en la presentació de la seva candidatura com a alcaldable per Barcelona. Però allò era diferent. A Trias tots l’han considerat sempre dels seus i la candidatura tampoc era estrictament de Junts, sinó més aviat personalista.

Notícies relacionades

No deixa de ser sorprenent per com va ser el divorci: el setembre del 2020, Mas va anunciar que no seguiria el que podia considerar el seu deixeble, Puigdemont –va ser el seu elegit el 2016 per presidir la Generalitat–, en el seu camí de ruptura amb el PDECat.

Per ara, Pujol i Mas han participat en actes secundaris de la campanya –no a Argelers, centre neuràlgic d’aquesta i on es troba Puigdemont– i els discursos de la candidatura que reivindiquen el paper de l’antiga Convergència encara són amb la boca petita. Però el camí està marcat.