Els Mossos denunciaran els consellers que no abandonin els seus despatxos

Zoido adverteix a la Generalitat que si es resisteix "pot incórrer en figures delictives"

La policia catalana té ordres d'acompanyar els càrrecs cessats als seus despatxos per recollir les seves pertinences

Els Mossos denunciaran els consellers que no abandonin els seus despatxos
Es llegeix en minuts

La Moncloa contempla que elsconsellersi alts càrrecs de la Generalitat cessats puguin anar als seus despatxos a recollir els seus efectes personals, com va informar EL PERIÓDICO diumenge. Els Mossos, de fet, han rebut l'ordre d'acompanyar els dirigents destituïts que vulguin recollir les seves pertinences dels seus llocs de treball. 

No obstant, si es neguen a abandonar les dependències públiques, la policia catalana "té instrucció d'aixecar atestat per al jutge i el fiscal", segons han informat fonts del Govern aquest dilluns. 

Notícies relacionades

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assenyalat en una entrevista a Telecinco que "el més lògic" és que els consellers cessats "puguin anar als seus despatxos a recollir les seves coses". No obstant, si no actuen així, "seran requerits perquè abandonin el lloc i si no volen, poden incórrer en figures delictives i això serà posat en coneixement de l'autoritat judicial". 

Aquest dilluns el conseller de Territori destituït, Josep Rullha penjat a Twitter una foto en què se'l veu treballant al seu despatx.