EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

El secretari d'Estat belga que ofereix asil a Puigdemont l'hi va negar a una família siriana

Theo Francken va abocar comentaris xenòfobs i homòfobs en correus electrònics i Facebook

zentauroepp40732854 belga171029121451

zentauroepp40732854 belga171029121451

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari d'Estat belga de Migració i Asil, Theo Francken, del partit independentista flamenc N-VA, ha afirmat aquest diumenge que el cessat president de la Generalitat, Carles Puigdemont, té l'opció de sol·licitar "asil polític" a Bèlgica. Aquest mateix polític va ser multat fa un any amb 4.000 euros diaris per negar-se a oferir un visat humanitari a una família siriana que vivia a Alep, malgrat que la justícia havia decidit a favor de la seva concessió. El secretari d'Estat va adduir que la població belga "ja s'ha mostrat particularment acollidora" durant la crisi migratòria que vivia llavors Europa

Una família de la província belga de Namur volia acollir aquesta família siriana i va iniciar els procediments perquè poguessin rebre el visat humanitari, però Francken es va negar a expedir el document malgrat que la justícia havia decidit a favor de la seva concessió.

"Hem treballat dia i nit per gestionar la situació i ho hem aconseguit. Així que no permetré que aquesta decisió, desconnectada de la realitat, ens porti de nou a un caos d'asil. Seguiré oposant-m'hi", va argumentar llavors Francken, que va negar que existís "cap suport entre la població" a la petició de la família de Namur. "Jo vaig ser elegit per donar servei a l'interès públic i és el que seguiré fent", va dir.

ABONAT A L'ESCÀNDOL

Notícies relacionades

Francken va ser elegit diputat del Congrés belga el 2010 per la conservadora Nova Aliança Flamenca (NVA) i és també alcalde de Lubbeek des del 2013. Aquesta no és la primera controvèrsia que protagonitza. L'octubre del 2014, diversos partits van demanar la seva dimissió al sortir a la llum que havia estat present en la festa d'aniversari d'un famós activista d'extrema dreta que havia estat membre d'un partit polític belga que va col·laborar amb els nazis durant la segona guerra mundial.

A més, correus electrònics i publicacions seves a Facebook amb continguts homòfobs xenòfobs han causat altres escàndols a Bèlgica.