POLS SOBIRANISTA

Podem creu que les eleccions no resolen el conflicte a Catalunya

Augura que els comicis gairebé no canviaran la configuració del Parlament, on són quarta força

Anuncia que defensarà el referèndum pactat i vinculant perquè els catalans decideixin

Podem creu que les eleccions no resolen el conflicte a Catalunya

ANGEL DIAZ (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Podem considera que les eleccions a Catalunya no resoldran el problema català. A més, al·lega, a penes modificarien la composició actual del Parlament, on el seu grup (Catalunya Sí que es Pot) és quarta força, al darrere de Junts pel Sí, Ciutadans i PSC. Les eleccions del 27-S del 2015 van ser el revés més sever que han rebut els podemistes, quan van obtenir només 11 diputats a la Cambra catalana, amb una 'marca blanca' i un candidat fins llavors desconegut, Lluís Rabell.

En una primera reacció a la possibilitat d'un horitzó electoral al desembre, el secretari d'Organització, Pablo Echenique, ha posat en relleu que les enquestes dibuixen pràcticament el mateix repartiment d'escons de fa dos anys. El cap podemista, Pablo Iglesias, no veu que el conflicte català es resolgui amb una convocatòria autonòmica. 

Notícies relacionades

A l'espera que el president Carles Puigdemont detalli la convocatòria dels comicis en la seva intervenció d'aquesta tarda, el partit d'Iglesias ha anunciat que, si és així, centrarà la seva campanya electoral en la petició d'un referèndum pactat perquè els catalans decideixin. La consulta negociada amb l'Estat, vinculant i amb garanties ha sigut l'aposta de la formació morada per al conflicte a Catalunya des de la creació del partit.

Echenique ha insistit en aquesta proposta ja que, segons ell, després de les eleccions autonòmiques, hi seguirà havent un 80% de catalans que voldran votar. També ha criticat l'esterilitat del pols entre el Govern i la Generalitat fins ara.